Els psicòlegs de la Generalitat descarten que l'apunyalador de Lleida pateixi un trastorn delirant ni psicòtic

Consideren que el seu comportament respon a un trastorn antisocial de personalitat però que sap què va fer i entén les conseqüències dels seus actes

Una dotzena de metges, psicòlegs i psiquiatres han declarat aquest dimecres a la tercera jornada del judici a l'acusat d'apunyalar cinc vianants a Lleida el setembre de 2014. Els psicòlegs de l'Equip d'Assessorament Tècnic i Atenció a la Víctima (EATAV) a Lleida, vinculats al Departament de Justícia de la Generalitat, han descartat que l'acusat pateixi cap trastorn delirant ni psicòtic. Consideren que el seu comportament respon a un trastorn antisocial de personalitat però que sap què va fer i quines conseqüències podien tenir els seus actes.

Els psiquiatres aportats per la defensa, que han analitzat tant l'acusat com la seva família, coincideixen amb els altres professionals que l'acusat no és cap psicòpata però han declarat, en canvi, que sí que pateix un trastorn paranoide i que l'atac va ser fruit d'una crisi delirant que va patir a causa d'aquest trastorn. És per això que consideren indispensable el seu tractament amb fàrmacs neurolèptics per evitar que faci mal als altres persones i a si mateix.


Comentaris

envia el comentari