IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els quatre companys del caçador que va matar dos agents rurals a Aspa declararan el 13 de febrer com a testimonis

Està previst que el propietari de l'arma ho faci com a investigat a finals de mes

Companys del caçador detingut per la mort de dos agents rurals a Aspa | LleidaDiari.cat

Els quatre companys del caçador detingut per haver matat a trets dos agents rurals a Aspa el passat 21 de gener declararan com a testimonis dilluns 13 de febrer al jutjat d'instrucció número 4 de Lleida, que porta el cas. Està previst que el jutge també interrogui a finals de mes —previsiblement el dia 21—, l'amic del detingut, propietari de l'arma amb què va cometre el crim. Ell, però, declararà com a investigat i podria ser acusat de cooperador necessari en els fets. De fet, la Guàrdia Civil ja va li obrir un expedient i estava avaluant si hauria comès una ''infracció administrativa de caràcter greu'' per haver deixat l'arma a Ismael Rodríguez, de 28 anys, autor confés dels crims, que no tenia la llicència per fer-la servir en vigor. Tot plegat podria derivar amb la revocació de la llicència d'armes a aquest amic de l'acusat, ja que no va custodiar correctament l'escopeta que després es va fer servir per al crim.

Setmanes abans dels fets, Ismael Rodríguez va posar a nom d'aquest amic tres escopetes, entre les quals la que va fer servir per matar els dos agents rurals. Ho va fer perquè se li havia caducat la llicència i d'aquesta manera evitava haver-les d'entregar a la Guàrdia Civil.

El jutge va ordenar presó provisional sense fiança pel detingut en considerar que Ismael Rodríguez va anar dissabte passat des de Terrassa fins a Aspa juntament amb uns altres companys per caçar al vedat d'aquesta població, i tot i que era conscient que tenia la llicència d'armes del tipus E caducada ho va fer amb una escopeta Benelli model Rafaelo Power Bore, del calibre 12, que requereix aquest tipus de llicència. La Guàrdia Civil li havia notificat que la seva llicència estava caducada i que havia de dipositar l'arma a les dependències del cos policial, però l'acusat va decidir posar l'arma —juntament amb una altra escopeta— a nom d'un amic, també caçador i amb la llicència vigent, per tal de no haver-la d'entregar. Aquest amic no anava amb ell el dia dels fets.

Quan van arribar a Aspa, el grup de caçadors d'Ismael Rodríguez, format per cinc persones —més dues que el mateix acusat havia contactat per Internet, que no eren caçadors i no tenien llicència—, van anar a recollir els passis per al vedat tot i que només en van agafar dues. En concret, l'acusat no en va agafar cap i pels volts de les vuit del matí va començar la cacera al vedat, on el grup es va dispersar i Ismael Rodríguez es va situar sol al camp d'oliveres prop de la població i va efectuar alguns trets. No va ser fins gairebé les onze de matí que, segons va declarar l'acusat, van arribar els dos agents rurals i se li van aproximar dirigint-se-li amb un ''bon dia, som del Seprona, descarregui l'arma''. Va ser en aquell moment que Ismael Rodríguez es va girar cap a ells amb l'arma carregada a la mà i va disparar als dos agents des d'una distància molt propera.No obstant això, l'acusat va declarar que els trets els va fer des d'uns deu o quinze metres, tot i que segons el jutge i a falta de l'informe pericial, les ferides que van rebre els agents rurals indiquen que aquesta distància podria ser menor. Per aquest motiu, Rodríguez podria ser condemnat a fins a 50 anys de presó si finalment se l'acusa de dos assassinats.


Comentaris

envia el comentari