Els sexòlegs se sinceren i expliquen què solen escoltar en les seves consultes

La pèrdua del desig sexual és el que més preocupa les dones casades, mentre que l'ejaculació precoç obsessiona els homes

Els sexòlegs desvetllen les majors preocupacions sexuals| cedida

Els confessionaris, les consultes dels psicòlegs i les dels sexòlegs tenen alguna cosa en comú: el secretisme. Els professionals arriben a un acord mut en el qual es comprometen a no explicar a ningú res del que escoltin allà dins, però sempre hi ha informació que travessa portes, i de forma anònima es cola a comptagotes i arriba a les nostres oïdes. La sexòloga Celeste Hirschman avisa que no existeixen remeis definitius per als problemes eròtics, però sempre recomana obrir la ment com a primer pas per millorar. Aquestes són algunes de les experiències que recull la sexòloga i que preocupen normalment a les parelles:

DESAPARICIÓ DEL DESIG SEXUAL

Es tracta de la preocupació més reiterada, sobretot en el cas de les dones casades. La causa sol venir provocada per les diferents expectatives creades per les persones. Mentre els homes solen entendre el sexe com un rendiment espectacular i un orgasme formidable, el desig de les dones és més complex i ho entenen com una energia que pot ser expressada de moltes formes. Per això la millor solució a aquest problema és la comunicació entre la parella i «afrontar les converses sense judicis previs i ser molt explícit sobre què és el que et posa com una moto» afirma Hirschman.

PENSAR QUE LA TEVA PARELLA ÉS UN OBSÉS SEXUAL

Totalment oposat a l'anterior, pot ser que un dels membres de la parella tingui massa desig sexual. En aquest cas, els professionals recomanen abordar els factors que ho desencadenen, com pot ser l'estrès o el consum de substàncies psicoactives, i establir límits com gestionar els impulsos o reorientar les fantasies.

EJACULACIÓ PRECOÇ

Es tracta del principal motiu pel qual els homes acudeixen als sexòlegs. La majoria es mostren molt preocupats i intenten controlar-ho amb diferents mètodes pràctics, però la millor solució és centrar-se a donar plaer a la dona o jugar amb diferents postures.

INFIDELITAT

Moltes parelles acudeixen als sexòlegs quan la seva relació està a la vora de la ruptura per culpa d'una infidelitat. Una de les raons que més porta a enganyar a la parella és precisament que la relació sexual amb ella està en un punt crític, per la qual cosa Hirschman recomana pensar que «és possible recuperar-se d'una infidelitat i trobar una altra vegada un lloc de confiança honestedat i connexió. Són necessaris molt amor i empatia per passar del dolor a una profunda comprensió de l'altre».

NO HI HA CONNEXIÓ SEXUAL

Aquesta raó és una de les millors excuses per a conèixer la sexualitat de la parella però també la d'un mateix. Els sexòlegs recomanen crear una sensació de seguretat i estar completament relaxats per a connectar i expandir el plaer de formes totalment noves.

EL SEXE S'HA TORNAT MONÒTON

Els sexòlegs coincideixen en afirmar que en el sexe hi ha moltes coses diferents per fer, raó per la qual els petits detalls adquireixen una rellevància important. En una nova parella és més fàcil centrar-se en ells, però les parelles consolidades han de treballar més i experimentar coses noves que provoquin el desig com ballar com a bojos, fer-se massatges mútuament o veure pel·lícules pornogràfiques junts.

NO QUEDA TEMPS PER AL SEXE

Moltes parelles van a teràpia perquè tot i estimar-se profundament no troben el moment de dur a terme una estona d'intimitat. Segons els sexòlegs, aquesta és només una forma de no confrontar-se i escapar d'aquestes situacions de desitjos íntims argumentant que estan massa ocupats.


Comentaris

envia el comentari