Els sorprenents i importants beneficis d’exercitar el sòl pèlvic en els homes

Treballar el sòl pèlvic permet un major control de la bufeta i més plaer en les relacions sexuals

La majoria dels homes creu que el sòl pèlvic és una zona del cos exclusiva de les dones i que només per a elles són els exercicis que des de fa més de 60 anys es recomanen per facilitar el part. Així era en un principi, però posteriorment es va comprovar que en treballar el sòl pèlvic també s’aconseguia tenir un major control de la bufeta i es podia gaudir més de les relacions sexuals. Sense importar el gènere. 

El sòl pèlvic és la zona del cos que està sota el tronc | BBC
 

Hi ha recerques que adverteixen que els problemes per un sòl pèlvic feble pot ser fins i tot pitjor en els homes i que els exercicis per enfortir aquesta zona pot ajudar als homes amb la seva sexualitat com el viagra o un altre tipus de medicament. "És important que la gent sàpiga el que és el sòl pèlvic, perquè en general els homes no ho saben i es tendeix a confondre amb la musculatura abdominal", va explicar a BBC Món Juan Francisco Març, professor del centre de ciència esportiva i fitness Alt Rendiment a Espanya. El sòl pèlvic és la zona del cos que està en la part de baix del tronc, on s'assenten i queden protegits els òrgans i vísceres inferiors. Serveix com sustento principalment de la bufeta, dels intestins i del recte, ja que actua com a tancament de la caixa abdomino-pèlvica. "És un grup de músculs, concretament cinc, dels quals tres formen el que seria la musculatura elevadora de l'anus, que és el que es va a treballar principalment quan es parla d'entrenament de sòl pèlvic", va explicar Marco. "Aquests són ileocoxígeo, el pubocoxígeo i el puborrectal. A part està el múscul coxígeo i el múscul obturador intern, que té relació amb el que és el CORE perquè a més és un rotador extern del maluc".

La funció d'aquest grup muscular intervé directament en les funcions d'orinar, defecació i en la sexualitat. A més d'afectar la incontinència urinària i la incontinència fecal, també està el que es diu el degoteig postmiccional, que és quan no s'aconsegueix buidar bé la bufeta i es produeix una petita pèrdua. També està el fet que afecta el comportament sexual de les persones, tant físicament com amb ramificacions psicològiques. "Pot causar la disfunció erèctil i ejaculació precoç, dos trastorns que es poden millorar molt amb un bon treball de sòl pèlvic", va agregar el professor en ciència esportiva. "La majoria d'aquests problemes vénen derivats quan l'individu és sotmès a una operació de pròstata, que es coneix com una prostatectomia, que és quan s'extreu la pròstata, sigui per un càncer o per una altra raó". Però també es poden generar per la falta d'activitat física.

Un dels exercicis més fàcils i comuns per contreure el sòl pèlvic | BBC
 

El sòl pèlvic se sol treballar amb una sèrie d'exercicis que van ser batejats en honor al doctor Arnold Kegel. El ginecòleg nord-americà va desenvolupar aquests exercicis per als seus pacients com a mètode per a control de la incontinència urinària de les dones després del part. El Kegel consisteix a contreure i relaxar repetidament els músculs pèlvics activant tota la zona de l'anus, la zona dels testicles i la zona dels glutis. "A l'hora d'explicar com es fa aquest exercici sempre els diem a les persones que s'imaginin com que tenen una flatulència i han d'estrènyer perquè no surti", va descriure Marco. "Aquest efecte d'estrènyer el gluti per tancar l'anus ja t'està fent treballar tota la musculatura del sòl pèlvic", assenyala. "També es pot fer a l'hora d'orinar. Es fa força per tallar l'orina, s'aguanta una miqueta, és deixar sortir, es talla i s'aguanta. Amb això s'aconsegueix enfortir la zona"

La idea és fer els exercicis de sòl pèlvic de manera rutinària | BBC
 

Comentaris

envia el comentari