Els taxistes intenten entrar per la força a l'Ajuntament de Barcelona durant la vaga

Centenars de taxistes s'han manifesten pel centre de la ciutat i la protesta ha finalitzat amb alguns incidents violents

Centenars de taxistes que han participat de la vaga també s'han manifestat aquest dijous al matí pel centre de Barcelona contra l'increment de llicències de vehicles de lloguer amb conductor (VTC). Els concentrats han estat convocats pels principals sindicats de taxi de la capital catalana, com són Élite Taxi, STAC, ANGET, Associació Taxi Companys (ATC), Paktaxi i TLU. «No hi ha feina per a més llicències VTC, d'aquí que aquests vehicles estiguin obligats a funcionar com a taxis i a ocupar el servei que ara dona el taxi. Les dues coses no són compatibles», ha sentenciat el portaveu de l'ATC, Pedro García, abans d'iniciar la marxa. La manifestació s'ha iniciat a les deu del matí a l'Arc del Triomf, ha continuat el seu camí fins al Parlament i, posteriorment, s'ha dirigit fins a la plaça de Sant Jaume, on s'han produït uns moments tensos quan l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no els ha volgut rebre, tal com mostren aquestes imatges de Josep Catà, periodista de 'El País':

I les de Carlos Márquez. també periodista:

Piquets informatiu a la parada de taxis de Sants, avui molt buida | Twitter / @Cati_Economia

 

Des de les vuit del matí d'aquest dijous trobar un taxi a les dues terminals de l'aeroport del Prat i a l'estació de Sants ha estat pràcticament impossible. Com a la resta de la ciutat, el seguiment de la vaga dels taxistes ha estat massiu durant les primeres hores del matí i els viatgers que esperaven desplaçar-se en taxi han hagut de buscar alternatives. A l'aeroport del Prat, els viatgers que s'acostaven a la parada de taxis de la T1 carregats de maletes, la majoria estrangers, han comprovat sorpresos que, on un dia laborable hi ha prop d'un miler de vehicles esperant per encotxar clients, aquest matí estava pràcticament desert. Després de ser informats de les alternatives de transport pel personal de l'aeroport o pels mateixos taxistes que s'han acostat a l'aeròdrom com a piquets informatius, la majoria de passatgers han optat pel metro i l'Aerobús, que ha registrat llargues cues durant el matí. A l'estació de Sants el metro ha estat l'alternativa majoritària dels viatgers.

Als volts de les nou del matí a la parada de taxis de la terminal 1 de l'aeroport del Prat només hi havia dos taxis on habitualment es formen llargues cues de vehicles per agafar clients. Tots dos eren dels taxistes que han format el piquet informatiu a l'aeròdrom. Un d'ells, el Javier Rodríguez ha destacat que el seguiment de la vaga ha estat massiu i que no han vist ni un sol taxi agafant clients a les dues terminals. A l’estació de Sants l’absència de taxis també era total a primera hora del matí. Un piquet informatiu, format per conductors de diverses associacions professionals de taxistes, feia guàrdia a la parada de taxi ubicada al darrere de l’estació. Els taxistes comuniquen als usuaris, la majoria procedents de l’estació, i alguns estrangers, sobre la jornada de vaga d’aquest dijous, així com de les alternatives de transport (metro i autobús). Els passatgers entomen amb resignació —i en uns pocs casos amb visible indignació— la notícia.

Desenes de persones no han pogut agafar un taxi a l'estació de Sants de Barcelona. | TV3

Comentaris

envia el comentari