Els terroristes de Barcelona volien fer explotar la furgoneta a la Rambla amb explosius

L'atropellament massiu va ser una segona opció després de l'explosió d'Alcanar
Agents armats a la part superior de les Rambles de Barcelona | ACN

L'atemptat a la Rambla de Barcelona ha deixat al final tretze persones mortes. El cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, va vincular durant la roda de premsa que va dur a terme ahir dijous, 17 d'agost, l'atemptat de Barcelona amb les explosions d'Alcanar. Unes explosions sospitoses que els Mossos encara no sabien quina utilitat tenien. Però hores després totes les peces comencen a encaixar. La policia catalana té la certesa que els terroristes havien planificat omplir amb bombones de butà una de les furgonetes de lloguer que es van utilitzar a Barcelona i tenien pensat fer-la esclatar amb potenciadors al centre de la capital catalana.

El problema va ser que alguna cosa els va sortir malament a Alcanar i les bombones de butà van esclatar a la base operativa que tenien a Tarragona. Aquest fet va provocar, segons els investigadors, que posessin en marxa una segona opció i, actuant de forma desesperada, van decidir dur a terme un atropellament massiu amb el qual volien causar el nombre més gran de víctimes possibles. Segons fonts de l'operatiu, el fet que fallés el seu primer pla va provocar nervis entre ells i va acabar desembocant en aquest atac massiu.

 

Els Mossos ara treballen amb la hipòtesi que no es tracta de persones kamikazes o llops solitaris, sinó de dues cèl·lules terroristes: una d'operativa, l'encarregada de dur a terme l'atemptat, i una de logística, que els hauria ajudat a aconseguir els vehicles i les bombones de butà. Cap de les dues es dona per desactivada, tot i el tiroteig que ha tingut lloc aquesta matinada a Cambrils i que ha acabat amb la mort de cinc presumptes terroristes i la detenció d'una altra persona a Ripoll. Comentaris

envia el comentari