Els veïns del Raval de Barcelona estan farts del tràfic de drogues al seu barri

Fins i tot han rebut amenaçes dels camells i viuen atemorits
Raval de Barcelona | Cedida

 

Els veïns del Raval de Barcelona estan farts: al barri hi ha com a mínim una dotzena de locals on es venen drogues. El seu dia a dia es complica cada cop més; es troben xeringues a terra, baralles, vòmits, excrements i amenaces a qui protesta. Fins i tot alguns veïns van junts a la feina per no caminar sols a primera hora del matí pel barri. Els Mossos i l'Ajuntament coneixen el problema però, tot i que fa un any que dura, encara no l'han solucionat. Divendres passat alguns veïns, tot i que van ser pocs, van fer la seva segona manifestació a sota la casa d'un dels camells i van treure una pancarta amb l'escrit: «Traficants, foteu el camp».

Els veïns han decidit fer públic el tema després d'un any de silenci. El diari 'Ara' ha parlat amb una vintena de veïns per denunciar aquesta situació. Segons els testimonis recollits ara és un moment àlgid de la venda de droga. La zona amb més comercialització és entre els carrerons que hi ha baixant la rambla del Raval a mà dreta. Però el tràfic s'estén per tot el barri i arriba fins al carrer de l'Om, a uns 80 metres de la comissaria dels Mossos d'Esquadra del carrer Nou de la Rambla. Els carrers afectats pel tràfic de drogues són el de Vistalegre, l'Aurora, la Riereta (almenys tres locals), la Cera, Sant Climent, la Botella, l'Arc del Teatre, les Carretes, l'Om, Sant Vicenç i el carrer d'en Roig, entre d'altres.

 

Els veïns han fet un mapa a Google on van afegint els nous locals que s'incorporen a la venda o que van detectant. Els veïns també han gravat vídeos, amb proves d'aquests fets, que pengen al YouTube. El pitjor per ells són els pisos on venen drogues que no tenen accés directe des del carrer i cal que el drogoaddicte hagi de passar pel portal per comprar. En la majoria d'aquests blocs viuen famílies amb menors. Segons l''Ara' en una finca del carrer de la Riereta, els camells han rebentat el pany de la porta del carrer tantes vegades que els veïns ja han renunciat a arreglar-lo. Els Mossos i l'Ajuntament no han volgut fer declaracions i els veïns creuen que l'objectiu de la seva passivitat és que marxin i que el barri quedi només per drogoaddictes.