Elton és un dels gossos entrenats per la Guàrdia Civil que ajuda en la recerca de Gabriel

Ha participat en més de 400 casos de desaparicions de persones i crims violents

Elton, el perro 'Guardia Civil'
Elton, el gos 'Guardia Civil' | Twitter

Gabriel va desaparèixer fa gairebé una setmana, va ser a una zona de muntanya de Níjar, un municipi d'Almeria. Des del dia dels fets són moltes les persones que el busquen, tant equips especialitzats com voluntaris, però no tots els que el busquen són persones. Entre tots ells es troba també l'agent Elton, un gos Guàrdia Civil.

Fa onze anys que Elton treballa per la Guàrdia Civil, en concret des que va fer un any, ara mateix ja en té dotze. Des de llavors ha participat en més de 400 casos de desaparicions de persones i crims violents, un d'aquests el conegut cas de la jove Diana Quer.

Elton, un dels millors gossos de la Guàrdia Civil

Ara Elton és un dels gossos que participa en la recerca del petit Gabriel, de només vuit anys. En total la Guàrdia Civil té 550 gossos entrenats amb l'objectiu d'ajudar en certs casos, aquests poden detectar drogues, explosius o buscar persones desaparegudes. Uns quants d'ells han estat destinats a aquest cas.

D'entre tots aquests gossos, Elton, un pastor belga, és el que destaca. Es tracta d'un dels millors gossos de la Guàrdia Civil, segons ha explicat el seu guia i recull 'El Español'.

Hasta 500 voluntarios se encuentran buscando a Gabriel, el pequeño desaparecido en Almería
Voluntaris durant la cerca de Gabriel, el nen desaparegut a Almeria| LaSexta

Un dels casos més sonats en els que Elton ha participat és el de la jove desapareguda, i trobada després morta, Diana Quer. Va ser el gos qui va aconseguir detectar que, concretament, el cos de la jove es trobava a vuit metres de profunditat al pou de la nau industrial abandonada d'Asados.

Tot i ser el més recent i un dels més coneguts, no és l'únic cas important en el qual ha participat. També va estar en el de l'assassí de Pioz o en el cas de l'esquarterador de Majadahonda. I és que el gos ha sigut perfectament entrenat, és capaç de treballar amb mostres de sang que porten seques més de cinc anys, amb la seva pròpia respiració humiteja les proves i d'aquesta forma pot fer que olorin més.

Els seus pares no perden l'esperança

Després d'haver trobat la samarreta del nen i no haver torbat el seu cos a la zona els seus pares estan alleujats: «La zona on ha aparegut la samarreta ha estat molt treballada, no ha aparegut res i això ens ha llevat l'enorme angoixa del dia d'avui, de pensar que aquí pogués estar el nostre petit».

Imagen de Gabriel, el pequeño desaparecido en Almería
Imatge de Gabriel, el petit desaparegut a Almeria | Xarxes socials

Comentaris

envia el comentari