rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

«Em vaig despertar i hi havia set encaputxats al meu pis», el relat d’un home que revela un greu error dels Mossos

Ruy Balañá, el protagonista de la sorprenent història, explica que va patir insomni durant un any
Imatge dels Mossos d'Esquadra a Tarragona | CatalunyaDiari.cat

 

Els Mossos d’Esquadra acostumen a ser notícia dia rere dia per fets que, d’alguna manera o altra, acaben repercutint en la nostra protecció. La detenció de delinqüents, l’adequació d’espais perillosos o la investigació de fets que poden incidir en la nostra seguretat, instal·len a la palestra informativa al cos policial català.

 

D’entre tantes operacions, però, sempre n’hi ha alguna que acaba tenint alguna llacuna. Aquest va ser el cas, de fet, dels Balañá. La parella va quedar completament gelada quan una matinada es van despertar de sobte quan set Mossos d’Esquadra van accedir a la seva habitació mentre dormien.

Dos Mossos els van saltar a sobre

L’anècdota la van protagonitzar el realitzador Ruy Balañá i la seva parella Ali. Segons ha relatat l’home al ‘No ho sé’ de Rac1, la parella va quedar del tot atemorida quan «em vaig despertar de matinada i hi havia set persones encaputxades al meu pis».

 

Així mateix, aquests van creure que est tractava d’uns lladres quan dos d’ells els van saltar a sobre i els van immobilitzar a l’acte. Aquests, d’altra banda, havien entrat per la força a casa seva i l’Ali es va posar a cridar «estic embarassada!», com a mesura de precaució.

 

Els encaputxats, però, van procedir amb la seva acció i van cridar-los per un nom que no era el seu. La sorpresa majúscula va saltar quan van veure que s’havien equivocat i que buscaven un home que sempre anava amb barret, que va resultar ser el seu veí i que tenia 30 anys més que la parella.

 

Acte seguit, els Mossos van encendre el llum i en Ruy i l’Ali van veure que fins a 7 persones havien accedit al seu dormitori.

 

En Ruy Balañá i la seva parella, Ali, durant l'entrevista al 'No ho sé' | RAC1

 

Un any d’insomni per un error descomunal

És la seqüela més clara del succés. «Durant un any hem dormit amb els llums encesos del pis per la sensació aquesta de no saber qui vindrà» ha explicat en Ruy al mitjà citat mentre afegia: «Tenim present el soroll de les botes pel passadís i dormíem amb la casa tancada amb forrellat».

 

D’altra banda, els protagonistes expliquen que els Mossos es van quedar amb cara de «quina cagada hem fet» i que el primer que va entrar els va dir: «Hola, mira, sóc el Joan, sóc el primer que ha entrat i volia que em miressis la cara perquè no et quedessis amb el mal record».

 

Finalment, el mateix Ruy va reconèixer que «per la cara que feien quan van encendre el llum, estic convençut que no els hi havia passat mai».

Comentaris