Els Serveis d’Emergències han rebut 4.088 trucades i els Bombers han atès un total de 415 serveis durant la nit de Sant Joan

Els principals motius d’avisos al 112 s’han registrat per petits incendis

Imatge d'arxiu d'una oficina del 112
Imatge d'arxiu d'una oficina del 112 | CatalunyaDiari.cat
 

Al llarg d’aquesta nit, el telèfon d’Emergències de Catalunya no ha parat de sonar. A les 8 del matí, s’havien registrat un total de 4.088 trucades per algun motiu relacionat amb la revetlla de Sant Joan. 

El Barcelonès, la comarca amb més incidències registrades

Com és lògic, la majoria de trucades –un total de 1.511– s’han dut a terme des de la comarca del Barcelonès. Les raons principals dels avisos han estat els focs provocats en contenidors i les molèsties produïdes a altres persones de la via pública. Així doncs, el nombre d’incidències han disminuït respecte a l’any passat. Durant el 2015 es van rebre un total de 5.206 trucades, que suposava un 21% que l’any anterior.

Pel que fa als Bombers de la Generalitat, han hagut d’atendre un total de 415 serveis, tan sols en el període que cobreix des de les vuit del vespre fins a les dotze de la nit. Gairebé totes les accions estaven relacionades amb incendis de vegetació urbana, agrícola i forestal –uns 214 en total–  , o bé perquè era necessari sufocar incendis de mobiliari urbà i contenidors.

El Baix Llobregat concentra la major part dels avisos recollits, amb un total de 77 serveis, dels quals 44 eren originats per incendis de vegetació. Les següents comarques de la llista són el Vallès Occidental –amb 62 actuacions–, el Barcelonès –amb 41 serveis– i el Maresme –amb un total de 33 incidències–;  seguides pel Vallès Oriental –33–,  la Seva –amb 14– i el Baix i l’Alt Empordà –amb 14 avisos ambdós–. Tanquen la llista el Tarragonès –amb 13 serveis–, el Segrià –també amb 13 – i per últim el Baix Camp amb 12 serveis registrats. 

Un incendi en una teulada de fibra obliga a actuar sis dotacions de Bombers

Els Bombers en una imatge d'arxiu
Els Bombers en una imatge d'arxiu | cedida

 

Entre les incidències més destacables que han tingut lloc aquesta nit trobem un incendi que s’ha produït al carrer Sarriera de Vilafranca del Penedès, originat sobre dos quarts d’onze de la nit. Els bombers han estat alertats que el foc havia cremat una teulada de fibra i s’havia propagat per la coberta d’un concessionari de vehicles.

El resultat ha estat un 50% de la instal·lació interior afectada. Malgrat que s’han personat al lloc dels fets sis dotacions de Bombers, afortunadament no s’hi ha hagut de lamentar cap persona ferida.

Un altre fet destacable ha tingut lloc al voltant de les 10 de la nit, al carrer Major de Vallirana, al Baix Llobregat. Els Bombers han hagut de sufocar un incendi que ha afectat la planta baixa d’una antiga fàbrica de tres pisos. En aquesta ocasió, també s’han desplaçat un total de sis dotacions de Bombers.      

Finalment, i poc després de les vuit del vespre, s’han cremat uns 1.000 metres quadrats de matolls a la Ronda Ibèrica de Vilanova i la Geltrú. Dues dotacions de Bombers han estat les encarregades de presentar-se al lloc dels fets per sufocar l’incendi. 


Comentaris

envia el comentari