IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Emilio Fernández García, president de la Unió Progressista de Fiscals: «Maza no va ser un bon fiscal»

«Ningú pensava que ell podia ser nomenat», assegura Emilio Fernández

Emilio Fernández García, president de la Unió Progressista de Fiscals
Emilio Fernández García, president de la Unió Progressista de Fiscals | Cedida

Sorprenents declaracions les que ha fet Emilio Fernández García, president de la Unió Progressista de Fiscals, sobre José Manuel Maza, que va morir ahir dissabte a l'Argentina. Fernández afirma en una entrevista al programa 'El suplement' de Catalunya Ràdio que Maza «no va ser un bon fiscal general», tot i que aclareix que això no implica que fos «una bona persona o un gran jurista». D'altra banda, afirma que la Fiscalia General «ha perdut molta autonomia» i que ha esdevingut en els darrers temps «un negociat del Ministeri de Justícia».

Fernández assegura que qui ocupi ara el càrrec de Maza ha de ser designat no per la seva afinitat a alguns sectors de la política sinó per la seva «trajectòria professional i coneixement de la Fiscalia». En aquest sentit, s'ha mostrat poc «optimista» i afirma que en el moment del nomenament del Fiscal General mort a l'argentina «ningú pensava que ell podia ser nomenat».

La mort de Maza no canviaria el destí dels consellers

El president de la Unió Progressista de Fiscals ha assegurat que ha d'existir un procés més transparent i «més contingut» a la compareixença del nou fiscal al Congrés. «No pot ser només un tràmit de cortesia», assegura. Sobre la nova situació dels consellers del Govern empresonats després de la mort de Maza, afirma que «el destí d'aquesta causa vindrà més imposat pels criteris del Suprem quan s'uneixin totes les causes que no per una persona en concret».


Comentaris

envia el comentari