YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Endesa va tallar el subministrament de llum a una família que la necessitava per una màquina d'oxigen

Tot i haver presentat els documents necessaris, Endesa no els va retornar la llum fins que l'Aliança contra la Pobresa Energètica va ocupar la seu

Ja fa un dia que l'Aliança contra la Pobresa Energètica ocupa la seu d'Endesa de Barcelona per reclamar comptadors socials. Malauradament, no és la primera vegada que passa i constantment hi ha casos de famílies amb problemes econòmics que es queden sense llum. Un dels casos més sorprenents que recull 'La Directa' va ser el d'una família que necessitava electricitat perquè un dels seus membres havia d'utilitzar un equip mèdic i no podia funcionar sense el subministrament elèctric.

La família, amb dos menors, no tenia llum des de feia un mes perquè l'empresa elèctrica els havia tallat el subministrament. Jose Manuel, membre de la família, necessitava una màquina d'oxigen a la nit perquè patia apnees i problemes als bronquis. Els metges van assegurar a la família que Jose Manuel depenia de la màquina per poder respirar bé. El pis de Vilagrassa, a l'Urgell, on viu la família ja tenia l'electricitat punxada l'agost passat.Al novembre van tallar-los la llum, i malgrat haver fet tots els tràmits, no van rebre cap resposta. Els afectats van enviar el butlletí blau, que certifica que la instal·lació elèctrica és segura, i l'informe de vulnerabilitat, però on els va servir de res. Afortunadament, un activista de la PAH els va deixar un generador de gasolina perquè poguessin, almenys, connectar la màquina d'oxigen a la nit. La llei del sector indica que es tracta d'un subministrament essencial perquè el personal mèdic confirma que és «indispensable per mantenir amb vida una persona». El deute acumulat a l'immoble que els reclamava Endesa és de 3.000 euros però és aliè a la família. Gràcies a la col·laboració d'Aliança contra la Pobresa Energètica es va aconseguir un contracte de dos mesos per a la família i l'empresa es va comprometre a trobar una solució definitiva.


Comentaris

envia el comentari