Enfrontament a l'estació de tren de Girona entre vigilants i joves sense bitllet

Un menor implicat en l'incident i un dels vigilants de seguretat han resultat ferits durant els aldarulls

El tren on viatjaven els joves feia el recorregut entre Figueres i Barcelona | Renfe

Dimecres passat set joves sense bitllet es van enfrontar als vigilants de l'estació de tren convencional de Girona. L'incident va acabar amb dues persones ferides: un dels treballadors i un menor d'edat, implicat en l'enfrontament. Segons explica la companyia Renfe, set joves viatjaven en un tren que anava de Figueres a Barcelona sense bitllet.

Però l'interventor va adonar-se'n poc abans d'arribar a Girona, a deu minuts escassos per les nou de la nit. L'home va avisar els vigilants de seguretat de l'estació de Girona perquè estiguessin pendents a l'arribada del tren, on faria baixar els joves que no havien pagat pel seu trajecte.

Però quan el tren es va aturar cinc dels joves van sortir corrent i dos d'ells van encarar-se als vigilants. L'enrenou que va provocar l'incident es podia veure des del carrer i se'n sentien els crits. És per això que algunes persones van pujar a la zona de l'andana i es van sumar a l'enfrontament, donant lloc a un episodi d'agressions entre almenys mitja dotzena de joves i també de vigilants.

Denúncies creuades

Va ser necessària la intervenció dels Mossos d'Esquadra per posar fi als aldarulls | Mossos d'Esquadra

 

Els vigilants de seguretat van haver de demanar reforços per posar fi a la situació a l'andana, mentre el tren en qüestió, que havia de dirigir-se a Barcelona, va quedar aturat. Els van socórrer empleats de seguretat de la zona de l'estació del TAV i  també vigilants de l'estació d'autobusos.

Finalment van arribar els Mossos d'Esquadra per intervenir en suport a la seguretat privada. Van trobar-se dos joves retinguts als quals van poder identificar, ja que la resta de persones implicades en l'enfrontament havien fugit. Un d'ells estava ferit, i també un dels vigilants

Tots dos van necessitar assistència per part del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). El vigilant de seguretat va patir una ferida a la cella i va ser evacuat pel SEM a l'Hospital Josep Trueta, mentre que el menor d'edat va quedar ferit de la cama i se'l va traslladar a l'hospital Santa Caterina de Salt. Renfe va presentar denúncia pels fets i, segons la policia, els joves també.


Comentaris

envia el comentari