YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Dures imatges d'una violenta baralla entre joves i policia a Torredembarra

L'Ajuntament torrenc realitzarà un comunicat al llarg del dia d'avui

Alta tensió viscuda entre la Policia Local de Torredembarra i un grup de joves enmig del carrer del municipi del Baix Gaià, durant el vespre d'aquest dijous, 9 de juliol. Els fets van succeir a la cruïlla entre el carrer Girona i el passeig Miramar —l'antiga N-340. A més d'aquest, durant la tarda va haver-hi baralles i incidents en altres punts el municipi. La tarda es va tancar amb un jove detingut i un vehicle policial malmès.

Els fets ocorreguts al passeig Miramar

Als volts de les deu de la nit, uns agents de la Policia Local van requerir a un jove que s'aturés, ja que no portava la mascareta obligatòria. Aquest va fugir corrent, moment en què va llençar una bossa que duia a la butxaca, i es va iniciar una persecució policial. En aconseguir aturar-lo, es va mostrar agressiu i va començar a cridar i van aparèixer una dotzena de joves amb actitud agressiva per intentar evitar la detenció.

Aquest instant va ser l'origen dels aldarulls entre totes dues parts, mentre uns joves aprofitaven per asseure's a la part del darrere del vehicle, intentant impedir que aquest es pogués moure. Així mateix, un jove es va apropar al cotxe policial, moment en què cau li cau la defensa extensible d'un dels agents.

Tot seguit, en una pujada de to, un dels agents va realitzar una maniobra de defensa per tirar a terra un dels joves, moment en què se li van tirar a sobre. El mateix agent, després, mentre un altre policia té agafat un dels joves, li va propinar un cop de puny al cap.

A partir d'aquest moment, va créixer la tensió i van augmentar els crits mentre una part d'agents i una part dels joves van intentar separar les dues parts i calmar la situació. Així mateix, un agent va intentar retenir un dels joves, però aquest va acabar escapant-se.

  

La Policia Local de Torredembarra va necessitar el reforç dels Mossos d'Esquadra, els quals van aparèixer amb dues dotacions i una ARRO, perquè la situació era greu i patien per la pròpia integritat física. 

La persona detinguda per aquests fets i introduïda al vehicle, va començar a donar cops de peu i va acabar trencant el vidre posterior del cotxe de la Policia Local de Torredembarra. A més de la detenció d'un individu, es va identificar un dels joves, que es mostrava molt agressiu i provocador, acusant de racistes els policies, a més d'increpar-los.

Un vehicle de la Policia Local de Torredembarra amb un vidre trencat per un detingut
El vidre el va trencar un detingut | PL Torredembarra

Tarda d'incidents a Torredembarra

La tarda d'aquest dijous va ser molt complicada a Torredembarra. A més de l'incident del passeig Miramar, en poques hores van haver-hi continuades alteracions de l'ordre públic en diferents punts del municipi del Baix Gaià.

Al voltant de dos quarts de sis de la tarda, es va rebre l'avís per una baralla a la platja de la Paella, entre un grup de joves que es trobaven a les roques, al costat del port. Finalment, després de mediar entre els joves, van marxar del lloc de l'incident.

D'altra banda, mentre es feien comprovacions al passeig Marítim sobre l'ús de les mesures de seguretat per la Covid-19, unes noies menors d'edat van advertir als agents que tenien por de passar per la zona pròxima de l'Oficina de Turisme, perquè hi havia un grup de joves increpant-les i dient paraules obscenes. Al llarg de la setmana ja s'havia informat de queixes d'aquest tipus i del malestar que els hi causava.

Per aquest motiu, els agents es van dirigir fins a la zona esmentada i van trobar un grup sense fer ús de la mascareta ni respectar les distàncies de seguretat. La major part en va fer cas omís a les advertències dels agents.

Als volts de les vuit del vespre, a més, es va alertar que un jove havia sortit d'un habitatge deshabitat i tapiat al carrer de la Germandat. La Policia Local es va desplaçar al lloc i van observar que la casa havia estat ocupada.


Comentaris

envia el comentari