Un grup de dones manifestant-se a Manresa en contra de les violacions, el diumenge 15 de desembre de 2019

Enfrontaments a Catalunya entre feministes i dones de VOX

Centenars de dones havien sortit als carrers de Manresa per denunciar l’onada de violacions grupals que estan succeint contínuament a la ciutat

Manresa està vivint un període obscur a la seva història. Després de l’onada d’agressions sexuals que ha viscut la localitat durant les últimes setmanes, centenars de dones s’han reunit per manifestar-se contra les violacions en grup.

Onada de violacions a la ciutat

Amb només uns dies de diferència,  s’han denunciat dues violacions grupals a la ciutat. La primera d’elles, a una nena de 14 anys i una amiga major d’edat que va poder escapar de l’agressió i alertar les autoritats. La segona, una noia de 17 anys que va ser drogada i violada per un conegut seu i un amic d’aquest.

Amb tot, no són els únics casos que han tingut lloc a la localitat del Bages.  El juliol de 2016, quatre ocupes van violar una nena de 14 anys a una fàbrica abandonada. La Fiscalia també va jutjar el 2013 un home per dos delictes d'abusos sexuals a menors després que se sabés que l’acusat demanava fotografies amb caire sexual als nens  que entrenava a futbol. Per descomptat, aquesta onada va començar amb el cas de 'La Manada de Manresa', 

Tensió entre les feministes i les votants de VOX

Manresa acumula diversos judicis i denúncies per violació grupal. Per això, centenars de dones de la localitat han volgut sortir als carrers per donar suport a les víctimes i culpabilitzar els violadors en qüestió. Les manifestants es concentraven amb torxes i càntics per rebutjar l’onada d’agressions sexuals que s’ha instal·lat als carrers de la ciutat.

Amb tot això, diverses dones afins a VOX han irromput la concentració per queixar-se de la protesta. Argumentaven que aquesta mena de manifestacions no es podien celebrar, ja que generalitzen els culpables i afirmen que «tots els homes són violadors».

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local han hagut d’intervenir separant les dones dels grups contraris. Finalment, i després de la tensa baralla,  la manifestació ha pogut continuar amb normalitat i centenars de dones han finalitzat la marxa per rebutjar l’onada de violacions grupals que ha sacsejat Manresa en els últims anys.

També et pot interessar...