Enfrontaments a Catalunya entre feministes i dones de VOX

Centenars de dones havien sortit als carrers de Manresa per denunciar l’onada de violacions grupals que estan succeint contínuament a la ciutat

Un grup de dones manifestant-se a Manresa en contra de les violacions, el diumenge 15 de desembre de 2019
Les dones van manifestar-se amb torxes i càntics per rebutjar l'onada de violacions grupals | Catalunya Diari

Manresa està vivint un període obscur a la seva història. Després de l’onada d’agressions sexuals que ha viscut la localitat durant les últimes setmanes, centenars de dones s’han reunit per manifestar-se contra les violacions en grup.

Onada de violacions a la ciutat

Amb només uns dies de diferència, s’han denunciat dues violacions grupals a la ciutat. La primera d’elles, a una nena de 14 anys i una amiga major d’edat que va poder escapar de l’agressió i alertar les autoritats. La segona, una noia de 17 anys que va ser drogada i violada per un conegut seu i un amic d’aquest.

Amb tot, no són els únics casos que han tingut lloc a la localitat del Bages. El juliol de 2016, quatre ocupes van violar una nena de 14 anys a una fàbrica abandonada. La Fiscalia també va jutjar el 2013 un home per dos delictes d'abusos sexuals a menors després que se sabés que l’acusat demanava fotografies amb caire sexual als nens que entrenava a futbol. Per descomptat, aquesta onada va començar amb el cas de 'La Manada de Manresa', 

Tensió entre les feministes i les votants de VOX

Manresa acumula diversos judicis i denúncies per violació grupal. Per això, centenars de dones de la localitat han volgut sortir als carrers per donar suport a les víctimes i culpabilitzar els violadors en qüestió. Les manifestants es concentraven amb torxes i càntics per rebutjar l’onada d’agressions sexuals que s’ha instal·lat als carrers de la ciutat.

Amb tot això, diverses dones afins a VOX han irromput la concentració per queixar-se de la protesta. Argumentaven que aquesta mena de manifestacions no es podien celebrar, ja que generalitzen els culpables i afirmen que «tots els homes són violadors».

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local han hagut d’intervenir separant les dones dels grups contraris. Finalment, i després de la tensa baralla, la manifestació ha pogut continuar amb normalitat i centenars de dones han finalitzat la marxa per rebutjar l’onada de violacions grupals que ha sacsejat Manresa en els últims anys.

També et pot interessar...


Comentaris
Daniel
Molt bé les dones de Vox!

envia el comentari