Enterren en una tomba anònima al Marroc a dos dels terroristes dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Younes Abouyaaqoub i el seu germà Housseine han estat inhumats a la seva ciutat natal
Imatge dels quatre terroristes responsables dels atemptats de Barcelona i Cambrils. | Cedida

 

Younes Abouyaaqoub va protagonitzar les portades de tot el món després de cometre un dels pitjors atemptats registrats mai a Catalunya. Ell, el seu germà i dos terroristes més van sembrar el pànic el passat 17 d’agost quan van entrar a la Rambla de Barcelona amb una furgoneta atropellant els vianants i, posteriorment, fent el mateix a Cambrils. Amb el pas del temps els seus noms han anat desapareixent dels mitjans, però ara han tornat a ser el centre d’atenció després que els seus cossos fossin enterrats de forma anònima al Marroc.

Així doncs, la família ha traslladat els cossos dels germans Abouyaaqoub fins a Mrirt, la seva ciutat natal on els ha fet inhumar en dues tombes anònimes de matinada i sense cap tipus de publicitat. Segons fonts diplomàtiques marroquines, els familiars dels germans de Ripoll van sol·licitar enterrar-los al Marroc i no a Espanya. Les autoritats judicials van donar el vistiplau el passat dimarts i van fer entrega dels cadàvers.

 

Imatge de Younes Abouyaaqoub després de l'atemptat de la Rambla de Barcelona. | Cedida

 

Total discreció

Les autoritats marroquines es van mostrar d'acord amb aquesta decisió però van demanar a la família que l'enterrament s'efectués amb «total discreció per evitar cap manifestació al voltant de l'enterrament». A més, asseguren que si els germans van ser enterrats sense cap tipus d'identificació, va ser per evitar que en un futur rebin visites de persones mogudes per la curiositat o l'admiració.

Els cadàvers van arribar el mateix dimarts al Marroc en avió i van ser traslladats de forma immediata a Mrirt, municipi situat al Mig Atlas.

 

Imatge del terrorista Houssaine Abouyaaqoub. | Cedida

 

Dos més per enterrar

Manquen encara dos cossos dels terroristes per enterrar, concretament els dels germans Omar i Mohamed Hychami, procedents de la mateixa ciutat marroquina i amb relació de parentesc amb els Abouyaaqoub. Segons la informació avançada pel portal ahdath.info, la inhumació es produirà en «els pròxims dies».

 

Imatge de la familia dels germans Omar i Mohamed Hychami, encara per enterrar. | La Sexta

 

Molts morts durant els preparatius

Cal recordar que aquests quatre joves no van ser els únics relacionats amb els atemptats produïts a Cambrils i Barcelona, sinó que van comptar amb l'ajuda d'onze persones més. Aquests altres terroristes van morir durant els preparatius dels atemptats o durant l'operatiu policial. Només n'hi ha un que roman amb vida i ha estat detingut per la policia.

Comentaris