S'entrega l'estafador gironí que ha robat milions d'euros fent-se passar per 'broker'

Estava en cerca i captura i havia fugit a Alemanya amb un cotxe particular d'alta gamma

borsa
El gironí ha estafat més de 200 persones fent-se passar per un 'broker'   | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d'Esquadrahan detingut finalment l'estafador de milions d'euros de Girona que feia més de quinze dies que estava en parador desconegut. Es tracta d'Iban J, un veí de la ciutat de 33 anys, que hauria estafat almenys 200 persones fent-se passar per un 'broker' d'una coneguda entitat bancària d'Anglaterra.

El detinguthavia aconseguit contractes per valor d'entre 25.000 i més de 150.000 euros, tal com avança el 'Diari de Girona', tot i que alguns testimonis que hi van confiar parlen de quantitats encara superiors, apuntant a xifres multimilionàries. Operava des d' Anglaterra, tot i que el desembre passat va decidir tornar a Girona, potser perquè, tal com apunten algunes fonts properes, ja estava vigilat per la policia anglesa

El presumpte estafador va fugir el passat 29 de març a Alemanya, amb un cotxe particular d'alta gamma. La policia tenia sospites que l'home havia tornat a Espanya i tot apuntava que es trobava a Barcelona. Finalment, després de més de quinze dies en cerca i captura, Iban J. s'ha entregat a la policia, aconsellat pel seu advocat.

Les primeres víctimes, els seus familiars i amics

Iban J. vivia a Anglaterra, concretament a la ciutat de Leeds, on estudiava un màster de finances, després d'haver cursat a la Universitat de Girona la carrera d'Econòmiques. És des de Regne Unit des d'on hauria començat a articular la trama. Les primeres víctimes van ser familiars i amics seus, tot i que després va ampliar gràcies a ell els seus contactes, aconseguint molts altres interessats en invertir. 

Un contracte fals a nom del banc anglès Barclays

El presumpte estafador demanava inversions superiors als 25.000 euros a les seves víctimes. Explicava que podia aconseguir altres rendibilitats amb aquells diners a la Borsa. A inversors de més pes, els podia arribar a demanar més de 150.000 euros.

Redactava un contracte fraudulent amb el logotip de Barclays, entitat bancària anglesa que s'ha desvinculat del detingut. I en l'escrit assegurava un 8% de benefici anual garantit. Així perpetrava un gran engany, que ha afectat no només inversors de Girona, sinó també de Segòvia, Barcelona, Madrid, Anglaterra i Alemanya.

Un cas, probablement, de l'Audiència Nacional

La investigació del cas continua oberta. De moment, ja hi ha un col·lectiu d'almenys 150 persones que s'han organitzat i han posat els fets en coneixement de diversos advocats. Es preveu que aquesta setmana se sàpiga quina instància judicial tindrà competències per continuar amb la investigació, tenint en compte que podria arribar a l'Audiència Nacional.


Comentaris

envia el comentari