Envien a presó al detingut per trencar l'ordre d'allunyament sobre la mare d'en Gabriel

El menut es va perdre el passat dimarts, 27 de febrer, a Níjar

Imagen de archivo de Gabriel Cruz Ramírez.
Gabriel Cruz Ramírez, en una imatge d'arxiu | Xarxes socials

La desaparició del menut Gabriel Cruz està portant de corcoll a la guàrdia civil. El petit, de només 8 anys, va desaparèixer el passat dimarts, 27 de febrer, i des d'aleshores el cos policial espanyol ha fet mans i mànigues per intentar localitzar al noi. 

Ara, però, el cas podria haver efectuat un gir radical. Aquest dissabte, 3 de març, ha sortit a la llum que Diego Miguel —el detingut per infringir una ordre d'allunyament sobre la mare del menut — passarà els pròxims sis mesos a presó per haver infringit la llei.

Tot i això, el cos policial espanyol manté que Miguel segueix sent sospitós del succés tot i no presentar, de moment, cap vinculació amb el cas.

La guàrdia civil, finalment, ha apuntat que l'ingrés a la presó d'en Diego Miguel es produeix per una violació de l'ordre d'allunyament anterior a la qual se l'acusa en aquest moment. La pena, per tant, podria incrementar ostensiblement al llarg dels propers mesos. 

Diego Miguel, un vell conegut de la guàrdia civil

Amb 42 anys, Diego Miguel conserva una condemna d'allunyament sobre la mare del petit Gabriel Cruz fins a finals de 2019. Tot i això, aquest hauria infringit la llei per enèsima vegada —no és la primera vegada que s'acosta a la mare tot i la taxativa prohibició de fer-ho— i això ha provocat que acabés ingressant a presó. 

La sentència del Jutjat de Penal 1 relata que l'individu, que estava detingut a la comissaria d'Almeria des del passat dimecres, va personar-se el passat 11 d'abril al Pavelló Moisés Ruiz d'Almeria on, de fet, també hi era la mare d'en Gabriel.

Aquest, finalment, sabia que «Patricia Ramírez acudia habitualment a centre per motius laborals» i hores després —i com a principal motiu de la seva detenció— es va presentar en una cafeteria a prop del pavelló incomplint amb «l'ordre disposada en aquesta resolució judicial».


Comentaris

envia el comentari