ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

Envien a presó l'acusat de deixar embarassada la seva filla a Lleida

L'Audiència retira a l'acusat la custòdia de les seves dues altres filles menors d'edat

L'acusat de violar la seva filla, amb la seva advocada al fons
L'acusat de violar la seva filla, amb la seva advocada al fons | LleidaDiari.cat

L'Audiència de Lleida ha condemnat a dotze anys de presó l'home acusat d'abusar sexualment de manera reiterada de la seva filla, des que la nena tenia deu anys. La sentència considera provat que la menor va patir violacions gairebé diàries per part del seu pare adoptiu, durant sis anys i que aquestes van començar quan feia pocs dies que ella havia arribat a Lleida procedent de Bolívia.

Tant la fiscalia com la defensa van sol·licitar la condemna de dotze anys de presó que finalment ha confirmat l'Audiència tot i que diferien en si retirar o no a l'acusat la custòdia de les seves altres dues filles, menors d'edat. La Sala, finalment, ha donat la raó a la fiscalia i ha retirat a l'acusat la pàtria potestat de les nenes durant sis anys.

Li imposa també una indemnització de 20.000 euros

La sentència li imposa també una indemnització de 20.000 euros, deu anys de llibertat vigilada quan surti de la presó i també prohibeix l'home a comunicar-se o acostar-se a la filla denunciant, que ara ja té 18 anys, durant tretze anys. Durant el judici a l'Audiència de Lleida, la víctima va declarar, protegida per una mampara, que es va criar amb aquests abusos, que no va saber com reaccionar perquè feia pocs dies que havia arribat, que es quedava bloquejada i que tenia por d'explicar res. Ha concretat que el seu pare legal l'obligava a fer-li fel·lacions i la violava fins al punt que quan tenia 13 anys la va deixar embarassada.

L'acusat va declarar que no va tocar ni violar mai la menor, tot i que sí que va reconèixer que la va dur a Tarragona a avortar quan es va quedar embarassada. L'Audiència de Lleida s'ha basat en l'informe dels psicòlegs que donen credibilitat al testimoni de la noia i ha considerat provats els fets.

Demanen sis anys de presó per abusar de la filla del seu cosí a Lleida

L'Audiència de Lleida jutjarà dijous 2 de maig un home acusat d'abusar sexualment de la filla del seu cosí germà, de 7 anys, l'any 2017. Segons la fiscalia, l'encausat, J. D. M. L., nascut a Bolívia, feia tocaments i petons a la boca a la nena, aprofitant que els pares de la menor s'havien divorciat i a vegades la nena es quedava a dormir a casa de la seva família.

El ministeri públic sol·licita que se li imposin sis anys de presó per un delicte continuat d'abús sexual i cinc anys de llibertat vigilada un cop complerta la pena de presó. També demana que se li prohibeixi comunicar-se o acostar-se a la menor a menys de 200 metres durant cinc anys i que la indemnitzi amb 12.000 euros pels danys morals. La nena rep tractament psicològic, ja que considerava l'acusat el seu tiet.


Comentaris

envia el comentari