Enxampat amb dos camions amb la mateixa matrícula per pagar una sola assegurança

L'espavilat denunciat pels Mossos és el propietari d'una empresa de transport de mercaderies de la Zona Franca de Barcelona

Els dos camions amb la mateixa placa de matrícula.
Els dos camions amb la mateixa placa de matrícula. | CatalunyaDiari.cat

Gràcies a la col·laboració ciutadana, agents dels Mossos d'Esquadra del Grup de Recerca i Documentació de la Divisió de Trànsit han localitzat en un magatzem de la Zona Franca dos camions que duien la mateixa placa de matrícula. Els mateixos números i les mateixes lletres. Una bona manera, fins que els han enxampat, per pagar només una assegurança.

Amagaven la matrícula amb un drap quan estaven junts

Un ciutadà va donar l'avís a la policia sobre que hi podria haver algun tipus d'incidència amb dos vehicles que havia vist i tots dos eren portadors de la mateixa placa de matrícula. Els agents dels Mossos en arribar al lloc van veure els dos vehicles però un d'ells portava la placa tapada amb un drap. Després d'identificar als conductors i als responsables de l'empresa van treure el drap i van confirmar que els dos camions portaven les mateixes plaques. Els dos vehicles van ser intervinguts i el conductor del vehicle amb matrícula falsa, juntament amb el propietari de l'empresa van ser denunciats per falsificació de document públic.

L'empresari, un home de nacionalitat espanyola, disposa de vuit vehicles lleugers destinats al transport de mercaderies però va decidir falsificar les plaques d'un d'ells per estalviar-se el pagament d'una assegurança. Tampoc disposava d'autorització de transports. En ser un camió de la mateixa marca, model i color, portant les mateixes plaques de matrícula, podien evitar que en un possible control de la policia poguessin saber que el vehicle no disposava d'assegurança o d'autorització de transport. Un dels dos vehicles sí que tenia la documentació en regla.

Delatat per un altre ciutadà

Tot i que l'engany és difícil de detectar, la jugada li ha sortit malament a l'espavilat empresari que volia pagar menys d'assegurances. Un ciutadà que va veure que dos camions tenien la mateixa matrícula el va delatar i els Mossos l'han enxampat. El Grup de Recerca i Documentació és la unitat dels Mossos d'Esquadra encarregada de lluitar contra la falsificació de documents públics, siguin carnets d'identitat o plaques de matrícula.


Comentaris

envia el comentari