Un grup de persones han estat empassades al bosc fent una barbacoa en plena ola de calor

Enxampats fent una barbacoa sense cap cura en plena alerta per risc d'incendis

El grup de persones ha estat denunciat pels Agents Rurals

Els Agents Rurals han denunciat un grup de persones per fer un foc amb barbacoa de carbó en un bosc de ribera, dins una Reserva Natural de Fauna ubicada en un espai natural de la Noguera.

Els agents recorden que no es pot fer foc en terrenys forestals ni en la franja de 500 metres que els envolta i demanen ajuda ciutadana per prevenir els incendis forestals. Tots els membres del grup de persones han estat denunciades pels agents rurals. 

Les onades de calor i el «perill extrem»

La calor i l'estiu són sinònims, malauradament, d'incendis. Sense anar més lluny, ara, l'agència meteorològica de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) ha alertat d'una onada de calor al Mediterrani que s'intensificarà a partir del 19 de juliol amb episodis extrems. Segons les dades presentades per l'entitat, les màximes diàries superaran «freqüentment» els 35 graus a la regió, assolint fins i tot els 45 graus en zones com l'Orient Mitjà o el sud-est de Turquia. L'ONU posa especial èmfasi en la situació de països com Espanya i Itàlia, on les temperatures se situaran «molt per sobre els 40 graus» en diversos punts i on les autoritats locals han emès avisos d'alerta màxima per risc d'incendi.

De fet, les temperatures al sud d'Europa i al Mediterrani al llarg de la setmana se situaran cinc graus per sobre la mitjana dels últims anys, segons l'ONU. Alhora, l'organització apunta que l'estrès al qual estaran sotmesos els boscos «anirà a l'alça» i veu «probable» que la situació s'allargui durant l'agost.

En el cas concret d'Espanya, els serveis meteorològics alerten de temperatures d'entre 42 i 44 graus i de nivells d'alerta màxima en parts interiors i les Balears. A més, indiquen que la temperatura a la superfície del mar Mediterrani serà «excepcionalment alta» durant les pròximes setmanes, per sobre els 30 graus en algunes parts.