Enxampen armat l'exalcalde de Llavaneres al pàrquing del treballador a qui va assetjar psicològicament

Bernat Graupera va ser condemnat a 13 mesos de presó el 2014 i recentment s'ha obert judici per un altre cas relacionat amb l'empleat municipal

Els Mossos d'Esquadra van enxampar dilluns a Bernat Graupera, l'exalcalde de Sant Andreu de Llavaneres, al Maresme, amagat dins d'un aparcament d'un bloc de pisos del carrer de Sardenya de Barcelona, amb la cara tapada i armat amb dos ganivets i un esprai pebre de defensa. Durant la identificació, un veí del bloc el va reconèixer i va presentar denúncia a comissaria. Es dona la circumstància que aquest veí és el treballador de l'Ajuntament de Llavaneres amb qui Graupera ha viscut un llarg litigi judicial i que encara s'arrossega.

El 2014, Graupera va ser condemnat a tretze mesos de presó i inhabilitació per haver assetjat psicològicament aquest treballador, que llavors era director d'Urbanisme. A més, recentment s'ha obert judici oral per un altre cas que enfronta l'exalcalde i l'empleat municipal. El jutge ha citat ja a les parts perquè formalitzin els seus escrits. Segons els Mossos d'Esquadra, una patrulla va veure un home en actitud sospitosa i amb la cara tapada que entrava en un aparcament.

 

Fruit d'aquesta situació, se'l va requerir per identificar-lo i li van trobar en una motxilla dos ganivets i un esprai pebre defensa. El mateix exalcalde reconeix la situació, però nega que volgués atacar ningú. Graupera ha explicat que, per compte propi, estava «investigant el patrimoni» del treballador municipal amb l'objectiu de demostrar un presumpte enriquiment il·lícit: «Estava sortint del pàrquing, la motxilla amb l'esprai la tinc des de fa anys per protecció i no vaig punxar rodes ni vaig fer mal a ningú».

Tot i això, els agents van instar el treballador municipal a presentar denúncia a la comissaria, cosa que va acabar fent. L'enfrontament entre tots dos s'arrossega des del 2007, quan Graupera va guanyar per primera vegada les eleccions municipals. La mala relació va arribar a l'extrem quan el 2014 un jutge de Mataró va condemnar el ja llavors exalcalde per assetjament.

 

Segons el jutge, Graupera va «apartar» de la feina el treballador amb voluntat de «degradar-lo moralment». La sentència destacava que les decisions de l'alcalde van ser injustificades i demostraven «l'intent d'humiliar el treballador», una actitud que «es contradiu amb els valors que se li exigeixen a un alcalde».

 

D'altra banda, actualment s'ha obert judici oral contra l'exalcalde per un altre cas relacionat amb el que hi va haver llavors. Se l'acusa d'obstrucció a la justícia per, presumptament, haver pressionat el treballador perquè retirés la denúncia que va acabar amb la condemna de l'any 2014. La instrucció ja està tancada i ara s'ha obert un termini perquè les parts presentin els seus escrits.