Enxampen un camió amb gairebé 270.000 euros en metàl·lic a Barcelona

La Guàrdia Urbana va detectar els diners dins la cabina del vehicle, embolicats en set farcells amb cinta americana

Imatge de diners en metàl·lic comissats per la Guàrdia Urbana de Barcelona en la cabina d'un camió a la Zona Franca
Imatge dels 267.450 euros en metàl·lic comissats per la Guàrdia Urbana | CatalunyaDiari.cat

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha comissat prop de 270.000 euros en metàl·lic dins la cabina d'un camió a la Zona Franca de Barcelona, durant una actuació rutinària de control de transport i temps de conducció de vehicles articulats. Els fets han tingut lloc aquest dilluns, 1 d'abril, cap a les cinc de la tarda. Segons s'informa des de l'Ajuntament, en un dels camions aturats, els agents van detectar diverses infraccions relacionades amb el control de les tripulacions a bord. 

Aquest fet, sumat al nerviosisme del conductor, segons explicita el relat policial, va portar un dels agents a entrar a la cabina. En aquest moment, el conductor va intentar amagar uns objectes, set paquets embolicats amb cinta americana i marcats amb lletres a dins dels quals es van trobar els diners.

El nerviosisme del conductor va fer entrar els agents a la cabina

Segons l'Ajuntament, el conductor presentava una actitud nerviosa i evasiva davant les preguntes dels agents. Pel que fa als objectes que l'home presumptament intentava amagar, en un primer moment els guàrdies van sospitar que podien ser discs de control de les hores de conducció. Per aquest motiu es va informar l'individu que s'escorcollaria la cabina, fet que, afegeix el relat policial, el conductor va autoritzar. 

Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana de BCN
El conductor presentava una actitud nerviosa i evasiva davant les preguntes dels agents| Cedida

 

Set paquets embolicats en cinta americana i marcats amb lletres

En el marc d'aquest escorcoll és quan es van detectar els set paquets embolicats en cinta americana i marcats amb lletres. Els agents van obrir un dels paquets, que contenia 60.000 euros en metàl·lic. Davant d'aquest fet, la policia va aixecar una acta d'intervenció per presumpta infracció a la Llei de prevenció del blanqueig de capitals per una quantitat total de 267.450 euros. A banda, es va detectar que hi havia sancions relacionades amb els temps de conducció i descans que no s'havien pagat, per la qual cosa, el camió va quedar immobilitzat.


Comentaris

envia el comentari