Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un degotador al passadís d'un hospital

Enxampen una nova 'falsa metgessa' després de 4 anys treballant a Barcelona

Es tracta del segon cas en només una setmana
Façana de l'edifici del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Denuncien una dona que feia 4 anys que treballava en una residència fent-se passar per metge | Wikimedia commons

Els Mossos d'Esquadra investiguen un nou cas d'intrusisme  en l'àmbit sanitari, on una dona s'ha fet passar per metge durant com a mínim els últims quatre anys, durant els quals ha treballat en una residència de gent gran de Barcelona. Segons ha informat TV3, el Col·legi de Metges de Barcelona ha denunciat la dona, que feia servir un número de col·legiat que no era el seu. 

El cas ha vist la llum després que la mútua Sanitas, propietària de diversos geriàtrics, fes una auditoria interna. Segons la Cadena Ser, la mútua no havia descobert abans el cas perquè es limitaven a demanar el document original de les taxes anuals de col·legiats, a què obligava la llei, però ha estat ara quan han contrastat la informació  amb el Col·legi de Metges i han vist que era documentació falsa. 

Segon cas d'intrusisme en una setmana

Es tracta del segon cas d'intrusisme descobert en els últims dies, ja que la setmana passada,un noi de 21 anys  va ser detingut i empresonat després de fer-se passar per metge  i demanar feina a l'hospital de Martorell, des d'on van detectar que no estava col·legiat. En informar els Mossos d'Esquadra, van descobrir que el jove havia estat treballant en almenys una residència de Barcelona sense tenir estudis.

En el cas descobert ara, la dona sí que tenia estudis en Odontologia, però  passava consulta  amb els residents del geriàtric i fins i tot receptava medicaments i signava informes de defuncions sense tenir estudis per a fer-ho. Finalment, el Col·legi de Metges de Barcelona ha presentat la denúncia per intrusisme als Mossos contra la dona, de 54 anys, que s'ha fet passar per metge durant, com a mínim, quatre anys.