Enxampen Antonio Manuel Guerrero, membre de 'La Manada', quan intentava obtenir un passaport

Recordem que, tot i que l'Audiència de Navarra els va concedir la llibertat provisional, els cinc acusats tenen prohibit abandonar el territori espanyol

Antonio Manuel Guerrero, en una imatge d'arxiu
Antonio Manuel Guerrero, en una imatge d'arxiu | Cedida

La Policia Nacional ha enxampat un dels cinc membres de 'La Manada' quan intentava obtenir un passaport, tot i tenir expressament prohibida la seva sortida del territori espanyol. Segons ha informat 'eldiario.es', es tracta del guàrdia civil Antonio Manuel Guerrero, que va acudir dilluns a una comissaria de Sevilla, tan sols tres dies després de la seva posada en llibertat, amb la intenció de renovar el seu document. 

Ara bé, Guerrero va ser advertit per la cap de l'equip d'expedició que no podia renovar el seu passaport, perquè tenia prohibida la sortida del territori nacional, entre altres mesures cautelars imposades per l'Audiència de Navarra. 

L'Audiència de Navarra va descartar el risc de fuga

Recordem que l'Audiència de Navarra va decidir posar en llibertat provisional els cinc membres de 'La Manada', després de dos anys tancats, en apreciar precisament que no hi havia risc de fuga o de reiteració. En concret, l'Alt Tribunal va justificar la mesura, presa després de ser sol·licitada per la defensa dels investigats, assenyalant que el tancament provisional es va vincular l'any 2017 als alts càstigs demanats per l'acusació, així com la imminència del judici oral. 

Imatge d'arxiu dels integrants de 'La Manada'
Imatge d'arxiu dels cinc integrants de 'La Manada' | Cedida

Actualment, però, l'Audiència ha considerat que «aquestes raons han perdut notòriament la força que van poder tenir en el seu dia», i que no es va tenir en compte «l'arrelament familiar i social dels condemnats» en tot el procés. En aquest sentit, els magistrats van insistir que no hi havia risc de fuga perquè les penes es van reduir «notablement», i que la gran exposició mediàtica dels detinguts també fa descartar el risc de reiteració delictiva. 

Amb tot, cal recordar que ahir la víctima dels abusos sexuals ha decidit trencar el seu silenci, difonent una carta a 'El Programa de Ana Rosa', en la qual demanava a altres possibles víctimes no callar, tot i que reconeixia que el camí que cal recórrer «no és un plat de bon gust». «No us quedeu callats. Perquè si ho feu, els estareu deixant guanyar a ells», ha advertit la jove. 


Comentaris

envia el comentari