▶️ DIRECTE 10:00h:

El govern explica com seran els ajuts a les empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO's.

En marxa el rescat de la segona víctima de l'avioneta accidentada a Catalunya

L'operatiu vol rescatar el cos del mosso David García

La tragèdia de l'avioneta accidentada de l'Aeroclub Reus continua sense tancar-se. Aquest divendres, 13 de novembre, la Guàrdia Civil ha explicat en una roda de premsa l'operatiu sense precedents que es desplegarà a partir d'avui per recuperar el cos de David García, el segon tripulant que va perdre la vida en el tràgic accident del passat 3 de novembre. Encara no es coneixen les causes del sinistre.

La Guàrdia Civil té localitzat el cos del David, mosso d’esquadra i pilot que en el moment de la tragèdia no es trobava de servei. Després de la recuperació del cadàver del torrenc Marc Francesch, ahir dijous, la policia mobilitzarà a partir d'avui 12 submarinistes de la base de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) per tal de rescatar les despulles de la segona víctima que viatjava en l'aeronau.

L'avioneta de Francesch i Garcia ha aparegut sota el mar, a 113 metres de profunditat

Segons ha explicat el cos en roda de premsa, aquestes tasques començaran avui divendres, 13 de novembre, i es calcula que «duraran diversos dies», degut a la dificultat de l'operatiu de rescat. L'avioneta s'ha localitzat a la costa del Delta de l'ebre a 113 metres sota l’aigua, una situació que els professionals consideren d'especial risc i complexitat. El cos de David Garcia es troba encara dins de l'avioneta, i la Guàrdia Civil ha plantejat dues possibles línies d’actuació: o bé amb la baixada directa dels submarinistes o bé elevant l’avioneta uns metres per fer possible l’accés.

Vaixell Armada espanyola.
Un dels vaixells de l'armada espanyola que ha participat en les tasques. | TarragonaDigital

Les primeres imatges subaquàtiques de la nau, localitzada des del passat 9 de novembre, indicarien que la nau es trobaria «prou sencera», segons ha confirmat la pròpia Guàrdia Civil, si bé encara és aviat per conèixer les causes de l’accident. Fins ara només s'ha pogut recuperar un ordinador portàtil de l'estructura de l'aeronau, i els professionals que participaran en el rescat tenen àmplia experiència en aquestes situacions. «La Guàrdia Civil hi ha posat el millor que té», han destacat en la compareixença.

Commoció pel tràgic accident d'avioneta a tocar del Delta de l'Ebre

El passat dimarts 3 de novembre saltava la notícia: una avioneta de l'Aeroclub Reus que havia de tornar a mitja tarda procedent d'Eivissa no tornava, i el seu rastre es desdibuixava en un punt inconcret de la mar a prop del Delta de l'Ebre. L'aeronau estava pilotada per dos tarragonins, l'empresari i polític torrenc Marc Francesch i el mosso d'esquadra David García, ara destinat a Cambrils.

Tots dos eren pilots experimentats i molt coneguts al territori. La consternació per aquest accident es va estendre ràpidament, i fins i tot Carles Puigdemont va fer una piulada a les xarxes mostrant el seu dol per la pèrdua de Francesch. Ràpidament es va posar en marxa un gran desplegament per part de la Guàrdia Civil, Salvament Marítim i l'Armada espanyola per intentar trobar l'aeronau, i un cop descoberta, uns pescadors van trobar el cos sense vida del Marc.

S'espera que les tasques de rescat puguin recuperar també el cos del David, un objectiu amb el qual es donaria per tancada una tragèdia en majúscules que ha sacsejat les comarques de Tarragona en aquesta recta final de 2020. Es creu que l'operació podria allargar-se durant una setmana, aproximadament.


Comentaris

envia el comentari