rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

PREVISIÓ MÈTEO

Dissabte de ressol i vent, a l’espera de més pluges a partir del vespre

'Equipo de Investigación' narra la fugida d'Antonio Anglés, l'assassí de les nenes d'Alcàsser

25 testimonis han donat algunes claus d'una de les fugues més importants d'Espanya i s'ha aconseguit recopilar dades i pistes que podrien provocar un gir radical a la investigació
Desirée, Miriam i Antonia, les tres víctimes mortals| Cedida

 

El programa que emet La Sexta, 'Equipo de Investigación', ha realitzat un reportatge sobre la fugida d'Antonio Anglés, acusat del triple crim d'Alcàsser i han parlat amb diferents persones que el van veure al llarg de la seva fugida.

  

  

La presentadora Glòria Serra ha afirmat que «no treballem amb l'escuma, treballem amb els fets i hem volgut buscar només els fets», per això mateix, han trobat a 25 testimonis «que donen les claus d'una fugida sense precedents» i que en la majoria dels casos és el primer cop que parlen públicament.

 

 

Antonio Anglés (esquerra) i Miguel Ricart, assassins de les tres nenes d'Alcàsser | cedida
 

 

El programa ha relatat que aquest succés de la fugida d'Anglés al gener de l'any 1993 té uns «girs de guió que et deixen sense paraules», ja que no sols mostra la persecució de les forces de seguretat, sinó que perfila «el retrat d'un delinqüent menys comú del que pensaven els investigadors».

  

  

Primer de tot, el programa parla amb la germana de l'agressor, Kelly, que explica com va aconseguir escapar Antonio de la casa de Catarroja: «Va agafar els llençols, els va lligar a la pota del llit i va baixar des del quart pis al carrer sense que ningú se n'adonés. Ningú pensava que podria escapar-se d'un quart pis, però era molt esmunyedís...».

 

 

 

Tot seguit, l'equip del programa parla amb el taxista que va recollir Antonio Anglés quan ell va començar a escapar de la policia. L'home relata que «quan estàvem passant Alcàsser, li vaig veure la culata d'un revòlver».

  

  

Al mateix temps, una veïna de la família Anglés relata els moments següents a la fugida de l'home en qüestió: «A Kelly se la veia alterada, estava molt atacada».

 

Els antecedents d'Antonio Anglés amb una altra relació

L'endemà de començar la seva fugida, Antonio Anglés es va topar amb un caçador i un veí de la localitat d'Alboraig, capaç de descriure quina roba portava posada. A més, el mateix programa de La Sexta també ha parlat amb l'advocat José Domingo Monforte, qui apunta els antecedents de l'assassí de les nenes d'Alcàsser amb Núria Pera, que «havia patit agressions i actes brutals per part d'Anglés».

També, afegeix que «la va deixar encadenada a una habitació amb un dòberman vigilant, sagnant». Durant el seu tercer dia fugit de la justícia, Anglés arriba a la ciutat de València, on al voltant del migdia, va a una perruqueria per tallar-se els cabells i canviar el seu color a un castany fosc.

 

 

El programa en qüestió també parla amb José Boluda, expropietari de l'hostal on va intentar allotjar-se l'assassí de les nenes d'Alcàsser durant la seva fugida: «El vam veure nerviós i prepotent, no era el nostre client habitual».

Cal assenyalar que el programa també va parlar amb una dona que va acollir Anglés durant el seu tercer dia de fugida. L'home li va dir que es deia Rubén i que s'havia escapat de presó per un permís penitenciari: «Anava armat, i vaig anar a la policia, i van dir que era Antonio, una persona que havia matat a tres nenes».

La mare d'Anglés parla sobre el seu fill

Neusa Martins, mare d'Antonio Anglés, diu que «no sé res d'ell» i afegeix que «jo faig la meva vida com puc. Ningú es fica amb mi». També explica que la seva família s'ha canviat el cognom perquè «la mala fama és dolenta».

Cal assenyalar que també narra els últims moments que va vure el seu fill a casa: «Quan va venir la policia, va saltar per la finestra».

 

 

El van enxampar, però es va acabar escapant

Finalment, 'Equipo de Investigación' ha aconseguit donar amb un testimoni únic. Concretament, el del capità del vaixell 'City of Playmouth' on el 23 de març de 1993 anava l'assassí de les nenes d'Alcàsser i va intentar escapar.

Kenneth Steven relata que quan va veure a Anglés a la sala de màquines el van detenir i el van tancar a una cabina del que poc després va acabar escapant, marxant «en un bot salvavides». Van aconseguir tornar a capturar-lo, però el que va passar després segueix sent tot un autèntic misteri que encara queda per resoldre.