IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un error de la defensa de la jove abusada sexualment ha rebaixat la condemna de 'La Manada' en tres anys

Es tracta del delicte contra la intimitat de la víctima, que la seva defensa no ha denunciat en cap moment

Los cinco miembros de 'La Manada' y su abogado defensor.
Part dels membres de 'La Manada' i l'advocat de la defensa | Cedida

La sentència de 'La Manada' ha indignat bona part de la societat, i és que alguns consideren que la pena de nou anys imposada als cinc acusats d'abusar sexualment d'una jove durant les festes de Sant Fermí no és tan dura com hauria de ser.

Més enllà d'això, l'escrit també ha posat en evidència imprecisions i detalls que hi ha al nostre Codi Penal.Però el que molta gent ignora és que els condemnats de 'La Manada' han aconseguit esquivar tres delictes. 

En concret, el tribunal va decidir absoldre els joves dels delictes d'agressió sexual continuada, robatori amb violència, per sostreure el mòbil de la jove, i un altre delicte contra la intimitat de la seva víctima, per haver-la gravat sense el seu consentiment. Es tracta d'un total de 96 segons, que han acabat publicats a diverses pàgines pornogràfiques, i que han servit per condemnar els seus autors, que no obstant això han pogut reduir la seva pena en tres anys. 

Un greu error de la defensa de la jove abusada

El que més crida l'atenció és que tot es deu a un error de la defensa de la jove abusada, ja que en cap moment va denunciar també el delicte contra la intimitat. Això, tot i que a l'escrit de la Fiscalia ja es mencionava el delicte, castigat amb dos anys i onze mesos de presó.

Cal dir que el material audiovisual no es va compartir a través del grup de WhatsApp de 'La Manada', però la seva existència continua representant un delicte, segons l'article 118 de la Llei d'Enjudiciament Criminal. Es tracta d'un greu error dels advocats de la jove, que han permès als membres de 'La Manada' estalviar-se uns anys de presó. 

 

No es poden jutjar fets que no han estat denunciats

Hem de recordar, no obstant això, que els membres de 'La Manada' condemnats a nou anys de presó sí que van comunicar als seus amics a través de WhatsApp el que havien fet, i fins i tot van presumir dels seus actes. «Bon dia. Follant-nos una entre els cinc, hahaha. Tot el que expliqui és poc. Puta passada de viatge. Hi ha vídeo», van escriure unes hores abans de ser detinguts. 

Per la seva banda, el tribunal va complir de manera estricta al que estipula la llei, i no va tenir en compte el delicte contra la intimitat de la jove. I és que, segons el Codi Penal, no es pot jutjar algú per fets que no han estat denunciats, encara que les evidències demostrin que s'han produït. Nous detalls sobre un judici que ja s'ha convertit en un dels més mediàtics del nostre país. 


Comentaris

envia el comentari