Un error del personal de circulació de Manresa va ocasionar el xoc de trens

Aquesta és la principal hipòtesi sobre el desencadenant d’un accident que va provocar la mort d’una maquinista i un centenar de ferits

Imatge dels trens que van xocar a Manresa i Sant vicenç de Castellet
La principal hipòtesi apunta que el xoc es va ocasionar per un error del personal de circulació de Manresa | CatalunyaDiari.cat

A hores d’ara, la principal hipòtesi sobre l’accident entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet, que va acabar amb la mort de la maquinista d’un dels combois i un centenar de ferits, setze d’ells greus, és que hi va haver un error per part dels responsables de circulació de Manresa. Això podria haver ocasionat que els trens circulessin, en direcció contrària, a la mateixa via, i acabessin xocant a Castellgalí.

En el primer atestat dels Mossos, segons informa ‘SERCatalunya’, es declara com a principal hipòtesis aquesta errada per part del personal de circulació de Manresa. De moment, l’informe és preliminar i s’anirà ampliant amb les dades de les caixes negres dels trens, que encara estan precintades. Renfe també ha iniciat una investigació policial paral·lela.

El tren accidentat amb operaris caminant a les vies
Les caixes negres dels combois ajudaran a saber diverses variants claus per la investigació | CatalunyaDiari.cat

 

El contingut de les caixes negres

Ara, els Mossos hauran de parlar amb els principals implicats en l’accident: Des del maquinista, que és un dels ferits greus, fins als responsables del centre de control de circulació de Manresa. Pel que fa a les caixes negres, que s’han de buidar informàticament, trauran a la llum les comunicacions entre els maquinistes d’ambdós trens i el personal de circulació de Manresa i inclús la circulació a la qual viatjaven els combois.

Les caixes negres, conjuntament amb les declaracions, han d’ajudar a desvetllar perquè el personal de coordinació de Manresa va ordenar al maquinista que anés a contra via i si aquest tenia o va demanar tota la informació per conèixer si la via estava lliure. Una altra de les hipòtesis és que el tren conduït per la maquinista que va morir, el Rodalies,  es va aturar i va fer sonar els senyals acústics perquè l’altre tren els veiés i parés.

Sigui com sigui, l’altre tren, el Regional, va impactar de forma brutal a l’altre comboi i va penetrar 3 metres i mig dins de la cabina, el qual va provocar la mort de la maquinista. És per això que la investigació necessita aclarir la causa exacta dels fets, per aconseguir-ho es parlarà amb els implicats, es revisaran les caixes negres i es revisaran les instal·lacions i la senyalització per saber si van funcionar correctament.


Comentaris

envia el comentari