IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un error a la sentència de 'La Manada' revela la identitat de la víctima

A l'escrit hi surt un codi de verificació que permet accedir a un web aliena a la judicatura on figuren les seves dades personals

'La Manada'
Revelen les dades personals de la víctima de 'La Manada' | cedida

La manca de protecció sobre la identitat de la jove víctima de 'La Manada' torna a ser el centre d'atenció. Si la publicació de dades personals i imatges de la jove a dos fòrums d'Internet ja havia deixat en evidència els mecanismes posats en marxa per la seva protecció, ara ha estat un error en la distribució de la sentència del cas el que l'ha tornat a situar en el punt de mira.

I és que segons ha revelat 'El Español', les dades personals de la víctima han tornat a quedar al descobert a causa d'una errada en la inclusió d'un codi segur de verificació (CSV) en la sentència original distribuïda als mitjans de comunicació pel Tribunal Superior de Justícia de Navarra. Amb aquest codi, es pot accedir a totes les dades sense protegir.

Així, qualsevol lector podria accedir a les dades dels condemnats però també de la víctima, deixant en evidència la forma en què es protegeixen les dades dels implicats en el cas, una qüestió que segons la legislació vigent hauria de gaudir d'una protecció especial.

Diversos internautes han pogut tenir accés a les dades per culpa d'aquest error i alguns d'ells ja han alertat de la circumstància a través de les xarxes socials. Per mitjà d'aquest codi, es pot accedir a un web oficial aliè a la judicatura on apareixen les dades personals.

En realitat, el codi hauria d'haver estat eliminat perquè l'accés no es permetés, però el tribunal no va advertir d'aquesta situació a l'hora de distribuir la sentència, tot i que si va aclarir que no s'autoritzava «la difusió de dades personals continguts en la resolució ni la seva inclusió en fitxers o bases de dades».

Tanquen el compte que va publicar una imatge de la víctima

El coneixement d'aquest error ha arribat pocs dies després que un compte de Twitter fos tancat després de compartir una pràctica sexual que la jove hauria estat obligada a fer a 'El Prenda'.

D'altra banda, als portals ForoCoches i Burbuja.info es van arribar a publicar les suposades dades personals de l'afectada així com les seves fotografies. Una informació que en el seu moment també va ser censurada pels administradors dels llocs webs.

Arran d'aquests esdeveniments, la Policia Nacional ha informat que la Unitat de Ciberdelinqüència iniciaria una investigació per determinar si aquests fets «poguessin ser constitutius de delicte» i d'altra banda, identificar als possibles responsables de la difusió d'aquest contingut.

Forocoches bloqueja els perfils que van publicar les dades 

Per culpa de la polèmica generada per la publicació de les dades de la jove, el fundador i CEO de l'empresa, Alex Marín, va emetre divendres passat un comunicat demanant disculpes i explicant les mesures que es prendrien perquè no tornés a succeir un cas similar.

Tanmateix, assenyalava que les dades s'havien filtrat abans a diversos mitjans de comunicació i que llavors el fòrum «va actuar de forma immediata retirant el contingut i cancel·lant els comptes dels usuaris implicats, guardant la informació per a la posterior localització i identificació». Pel que sembla, fins a 200 perfils van ser bloquejats a conseqüència d'aquests fets.


Comentaris

envia el comentari