Els errors que podrien haver impedit que Víctor 'El Peonza' s'emportés a Andrea i l'estavellés contra una gasolinera

La jove l'havia denunciat i hi havia una ordre d'allunyament vigent, però no va ser suficient
Andrea amb la seva exparella i conductor del vehicle el dia que van morir en xocar contra una gasolinera | Twitter

 

La família d'Andrea, la jove de 20 anys presumptament assassinada per la seva parella el passat 23 de desembre quan aquest va estavellar el vehicle contra una gasolinera a Benicàssim, a Castelló, creu que es van cometre molts errors que van facilitar el seu segrest i la seva mort. 

 

La mare d'Andrea, Inma, assegura que «no va ser un accident, va ser un segrest, un assassinat», i diversos veïns del municipi han reafirmat la seva teoria explicant a la policia què van veure i què van escoltar el passat dissabte al matí. 

 

Tanmateix, els veïns de Vila-real consideren que el segrest d'Andrea es podria haver evitat, especialment tenint en compte que ella havia interposat una demanda contra Víctor i tenia una ordre d'allunyament de 200 metres, després d'intentar atropellar-la.  

 

Víctor Llorens Jordà, exparella d'Andrea i presumpte assassí | Twitter

 

Els veïns van presenciar els fets

Andrea se n'anava a treballar quan, de sobte, la seva exparella, Víctor, la va obligar a entrar dins el seu cotxe amenaçant-la amb una navalla i se la va emportar. Els veïns van sentir els crits i alguns van descriure l'escena. Un d'ells fins i tot va llançar una estufa per la finestra per intentar bloquejar el pas del cotxe, mentre uns altres van cridar a la policia i van donar les dades del vehicle.

Segons la Policia Nacional, vint minuts més tard, Víctor va estavellar el cotxe en què viatjaven contra una gasolinera a l'N-340, al municipi de Benicàssim, a Castelló. Els agents van localitzar la navalla dins el vehicle i no van veure cap rastre de frenades a la carretera, el que reafirma la teoria del segrest i assassinat masclista. 

 

Víctor Llorens Jordà, exparella d'Andrea i presumpte assassí | Twitter

 

Va intentar atropellar-la unes setmanes abans

La germana d'Andrea Carballo assegura que la mateixa navalla que Víctor va utilitzar per emportar-se a la seva germana, també la va utilitzar anteriorment per puntxar les rodes del cotxe familiar després que Andrea el denunciés per maltractaments. «Li va dir a ma germana que mataria a la seva família», assegura la germana d'Andrea. 

 

Andrea va ser enterrada aquest passat dimarts 26 de desembre a Vila-real amb la sensació per part de familiars, veïns i amics què la tragèdia es podia haver evitat, ja que ella l'havia denunciat després que Víctor l'intentés atropellar-la el passat 13 de desembre. 

Un incident que va acavar amb una ordre d'allunyament de 200 metres contra Víctor, així com la prohibició de poder comunicar-se amb Andrea. Un fet que, ja llavors, els seus pares consideraven insuficient. 

 

Víctor Llorens Jordà, exparella d'Andrea i presumpte assassi | Twitter

 

Víctor coneixia tots els seus moviments

Malgrat l'ordre d'allunyament, Víctor continuava coneixent les seves passes i la seva rutina. Sabia que el moment idoni per executar els seus plans era quan Andrea es disposava a anar a treballar.

 

La tarda anterior als fets, Andrea va anar a prendre un cafè amb un dels policies que la custodiaven, qui li va assegurar que l'endemà al matí patrullarien la zona. No obstant, en el moment del segrest, Andrea estava sola. 

 

Víctor Llorens Jordà ja tenia diversos precendents per maltractaments. Una de les seves relacions anteriors també es va veure afectada per ells. El tiet d'Andrea assegura que «ha matat a tota la família». «Un assassí de merda, un covard i despreciable», sentenciava sobre l'assassinat de la seva neboda.