IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Es compleixen deu anys de la mort de la germana petita de Letícia

Érika Ortiz va morir amb tan sols 31 anys

Érika Ortiz va morir amb tan sols 31 anys. | Cedida

El 7 de febrer es compliran deu anys de la mort de Érika Ortiz, germana petita de la reina Letícia. Per aquest motiu 'Informalia' explica la seva història perquè no quedi en l'oblit. Els diaris del 8 febrer de 2007 obrien portada amb aquesta notícia: «Érika Ortiz Rocasolano, de 31 anys, germana petita de la princesa d'Astúries, va ser trobada morta en estranyes circumstàncies en el seu domicili del barri de Valdebernardo (Madrid), el mateix pis on va residir Letícia fins al seu compromís amb el príncep Felip. La jove, que vivia amb la seva filla de sis anys, havia demanat el divendres un permís de dos dies a la feina. Érika, en tractament amb pastilles per estrès i ansietat, estava sola a casa. El cos va ser trobat al llit del dormitori per la seva parella sentimental després de les 11 hores. Fonts de la investigació estudien la hipòtesi de suïcidi.»

El dia anterior s'havia conegut la tràgica notícia: la Casa del Rei confirmava el que havia passat al número 40 del carrer Ladera de los Almendros, al costat d'un col·legi i una residència per a la gent gran. Desenes de periodistes es van desplaçar al lloc dels fets. Funcionaris de la Casa del Rei es van fer càrrec de la situació i les unitats de la policia científica, la Brigada d'Homicidis de Madrid i la policia judicial iniciaven les investigacions al pis on residia Érika amb la seva filla Carla. El País informava aquell dia que la germana de Letícia «estava en tractament psiquiàtric per estrès i ansietat, per la qual cosa tenia prescrits ansiolítics i altres medicines», i afegia que van trobar buits alguns pots d'aquestes medecines a la casa. La germana petita de Letícia portava un mes i mig de baixa a Globomedia, productora d'El Intermedio o sèries com Águila Roja, El Internado o Médico de Familia.


Diuen que va ser la pressió mediàtica el motiu pel qual la relació entre Letícia i Érika es deteriorés. Més enllà de suposicions, la veritat és que un any després de la mort de Érika, el maig del 2008, Telma Ortiz va posar una demanda a cinquanta mitjans de comunicació per l'«insuportable i permanent assetjament de la premsa» al que estava sotmesa, però finalment va ser desestimada. Finalment, Érika va ser incinerada al tanatori La Paz d'Alcobendas i les seves cendres van ser traslladades a Astúries, lloc d'origen de la família Ortiz Rocasolano.

Letícia Ortiz no va poder contenir les llàgrimes a l'enterrament de la seva germana petita. | Cedida

Comentaris

envia el comentari