IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Es compleixen els 25 anys del cas de les nenes d'Alcàsser i la versió oficial continua amb interrogants

Hi ha una segona versió que assegura que van ser víctimes d'orgies sexuals i violència mortal

Imatge de les tres nenes | Cedida

La setmana passada es va complir el 25 aniversari d'un dels crims més macabres, tràgics i tèrbols que s'han comès a Espanya: el crim de les nenes d'Alcàsser. Va tenir lloc el novembre del 1992 i va acabar quan el 27 de gener de 1993 van trobar els cossos sense vida de Miriam, Toñi i Desirée en una muntanya propera al pantà de Tous en un sector conegut com la Romana.

La versió oficial dels fets assegura que les tres joves de 14 i 15 anys van ser violades, torturades i finalment assassinades per Miguel Ricart, conegut com a «El Rubio» —que va violar presumptament quatre vegades una de les noies i subjectar a les altres dues—, i per Antonio Anglés —encara buscat per la Interpol, ja que es creu que va fugir a Irlanda—, que se'l va considerar l'autor material dels fets.

D'altra banda, hi ha altres detalls sospitosos. Per exemple que hi havia cinc cabells blancs en dos dels cossos de les víctimes, l'«oblit» d'un volant de la Seguretat Social fet mica de la família d'Antonio Anglés o bé que les nenes van ser violades per un mínim de set persones diferents dels dos acusats. Totes aquestes sospites fan creure que va haver-hi més coses darrere tota aquesta història i que no han sortit a la llum. Existeix una versió no oficial en què s'assegura que amb les proves post mortem en mà va ser tot un muntatge. La teoria posa en dubte que «El Rubio» i Anglés recollissin Miriam, Toñi i Desirée en una gasolinera amb el pretext de portar-les a la discoteca de la població veïna de Picassent i finalment abusessin d'elles, les torturessin i les matessin d'un tret al cap.

La teoria es basa en el fet que les tres noies van poder ser víctimes d'«observadors de nens», —paper que desencadenaven Anglès i «El Rubio»— els quals es dedicaven a captar adolescents amb les quals s'organitzaven festes interminables que acabaven amb nombroses desaparicions de noies a la zona del litoral. Els defensors d'aquesta teoria creuen que sectes i grups de depravats muntaven orgies amb menors entre els quals hi hauria noms de gent important. Així doncs, tal com explica El Español molta gent creu que el cas va poder ser encàrrec de forasters amb poder i que a Anglés li va costar la vida ser el nexe de connexió amb els suposats clients.

Aquesta teoria fonamentada segons 'Alazul' per una sèrie de documents que van enviar als investigadors eren signats per Garganta Profunda, possiblement un membre dels cossos de seguretat de l'Estat o dels serveis d'intel·ligència. En els arxius s'apunta que hi ha gent influent com industrials, banquers, terratinents i polítics que van participar en el que van anomenar «cerimònies d'iniciació». A més hi hauria proves gràfiques per demostrar que se'ls podria acusar de delictes de violació, tortures i assassinat, entre altres.

Han passat ja 25 anys, Anglés segueix desaparegut i el misteri sobre el cas continua. Va ser el primer d'aquest tipus de fets que es va tractar a Espanya i ha marcat un abans i un després en el món de la televisió.

 


Comentaris

envia el comentari