IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'Associació Andalusa d'Estudis Penals es retira de l'acusació popular en el cas de Gabriel Cruz

Patricia Ramírez, la mare del menor assassinat, havia demanant a les acusacions que es retiressin del cas

Los padres de Gabriel dando el último adiós a su hijo
Imatge d'arxiu dels pares de Gabriel Cruz amb una imatge del menor en el seu últim adéu.  | La Vanguardia

L'Associació Andalusa d'Estudis Penals s'ha retirat de l'acusació popular en el cas de Gabriel Cruz —el nen assassinat en mans de la parella del seu pare el passat mes de febrer a Almeria—, després que la mare del menor, Patricia Ramírez, a les dues acusacions populars que es retiressin del cas. 

No obstant això, l'Associació Clara Campoamor no ha fet cas a Ramírez i ha manifestat que no pretén retirar la seva petició per exercir l'acusació popular, ja que consideren que aquesta és la seva «responsabilitat».

Ramírez, contrària a les actuacions de les associacions

I és que aquest mateix dilluns, 7 de maig, la mare del petit Gabriel compartia un vídeo en el qual demanava a ambdues associacions que es retiressin del cas. Patricia explicava que les actuacions d'ambdues entitats els havia resultat «una mica invasives» posat que no es van posar en contacte amb ells ni amb el seu advocat abans de fer les peticions d'exercir les acusacions populars.

«Difícilment ens puguem sentir representats per aquestes dues iniciatives desconeixent a més quines són les seves intencions o el seu posicionament», deia la mare del nen. Afegia a més: «Si haguessin pretès ajudar-nos, la via esperable hauria estat comunicar-se amb nosaltres i amb el nostre advocat», per la qual cosa Patricia es mostrava poc inclinada a acceptar la suposada ajuda de les entitats.

A més, la seva preocupació principal era que, en cas que s'acceptessin tals acusacions, poguessin constituir un obstacle per a la resolució del cas. Assegurava que podrien fer que «es dilati encara més el judici en el temps» o «entorpir la línia d'acusació».

L'Associació Clara Campoamor no es retira 

Malgrat les paraules de Patricia, l'Associació Clara Campoamor ha deixat clar que la seva intenció no és retirar-se d'aquesta acusació popular. Asseguren que respecten l'opinió de Patricia, però que des de l'entitat han adquirit un «compromís» en defensa de tots els menors. «El que farem és agafar el Codi Penal i actuar amb ell a la mà en la seva màxima gravetat», asseguren.

Tanmateix, la presidenta de l'associació ja ha assegurat que els familiars de Gabriel poden estar tranquils doncs «l'associació mai donarà informació judicial i no diu gens d'ella», al que ha afegit que «el que fa és treballar sobre el paper i sobre la causa».


Comentaris

envia el comentari