EN DIRECTE

⚠ Alerta màxima a Catalunya pel fort temporal de vent

Es va veure un OVNI des de l'avió oficial de Suárez el 1980

Els «Expedients OVNI» de l'Exèrcit de l'Aire documenten diversos albiraments
Imatge d'un avió del 45 Grup de les Forçes Aèries. | Ejército del Aire

 

Un avió de la Força Aèria espanyola en el qual viatjava l'expresident Adolfo Suárez va alertar d'un albirament estrany durant un vol oficial entre Alemanya i Madrid en 1980. Aquest fet va ser documentat per l'Exèrcit de l'Aire com a part dels seus «Expedients OVNI», que estan publicats a la Biblioteca Virtual de Defensa. Segons l'expedient, aquest fenomen va ser registrat el 25 de febrer de 1980 des d'un dels avions del 401 Esquadró de l'Exèrcit de l'Aire, ara denominat 45 Grup, que és la unitat que s'encarrega, des de la base aèria de Torrejón d'Ardoz (Madrid), d'operar i mantenir les aeronaus per al transport d'autoritats.

«1980 - 25 de Febrer. Fosquejar. Des d'avió del 401 Esquadró en vol Alemanya-Madrid, amb el president Suárez a bord, observada llum estranya pels pilots i passatgers», és el text que figura en l'expedient, que va ser desclassificat a mitjan anys noranta per poder ser consultat a la biblioteca de l'Exèrcit. No es concreta el lloc en el qual va tenir lloc l'albirament.

 

Aquest fenomen va ser documentat en el mateix expedient al costat d'altres albiraments de fenòmens estranys a l'espai aeri nacional entre finals dels anys setanta i principis dels vuitanta. L'expedient forma part dels 80 informes que han estat publicats a la pàgina web de la Biblioteca Virtual de Defensa després de ser informatitzats. En total, en aquesta pàgina estan publicats un total de 80 expedients d'albiraments de fenòmens estranys, que són coneguts també com «Expedients OVNI», que van tenir lloc dins de l'espai aeri espanyol entre els anys 1962 i 1995 en llocs de tota Espanya.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!