L'escabrós i misteriós assassinat d'una noia de 17 anys de Reus

Els Mossos intenten identificar la víctima i el botxí amb la documentació del pis i els noms de la bústia | L'home, d'uns 20 anys, va decapitar la seva parella, de 17 anys, i després es va suicidar

La porta de la casa on vivia la parella al carrer d'Argentera, precintada pels Mossos.
La porta de la casa on vivia la parella al carrer d'Argentera, precintada pels Mossos. | Guillem RS

Els Mossos d'Esquadra investiguen des d'aquest dimecres a la tarda la mort d'una dona de 17 que va ser trobada al cinquè pis del carrer d'Argentera número 14 decapitada i lligada, tal com va avançar TarragonaDigitalLa seva parella, d'uns 20 anys, i de nacionalitat xilena, com ella, va saltar pel balcó, presumptament, després de matar-la. Tot i que va ser traslladat en estat crític a l'hospital Joan XXIII de Tarragona va acabar morint al cap de poques hores.

Va ser quan la policia va atendre l'home després d'haver-se precipitat al buit que en les tasques d'investigació van accedir al pis i allà van trobar l'escabrosa escena del crim. Amb aquestes textuals paraules agents d'investigació de la policia catalana van qualificar el que es van trobar quan van accedir al pis. Molta sang i el cos decapitat de la dona a més de lligat, sumat a l'escenari d'extrema violència, no deixaven marge d'error. Els Mossos van començar a treballar per aclarir què havia passat en aquell cinquè pis. La hipòtesi que té més força ara mateix és que es tracti d'un feminicidi, el primer d'aquest 2019 a les comarques de Tarragona.

Poc coneguts al barri, on vivien des d'abans de l'estiu

Segons ha pogut saber TarragonaDigital, la dona morta i el seu presumpte botxí, que també va acabar morint, eren parella i vivien al pis des d'abans de l'estiu i encara no s'havien relacionat massa amb els veïns del barri ni del bloc. Els veïns de la finca han explicat a aquest mitjà que era un pis que entrava i sortia molta gent i que durant els darrers mesos havien canviat diversos cops de llogaters tot i que aquests eren els que més temps hi havien passat. S'havien creuat alguna vegada amb ells per l'escala, assegurava un dels veïns ahir just després de saber-se el tràgic desenllaç de la parella, però cap d'ells sabia dir-ne el nom de pila de cap dels dos.

L'home es va precipitar des del cinquè pis d'aquest bloc del carrer d'Argentera de Reus.
L'home es va precipitar des del cinquè pis d'aquest bloc del carrer d'Argentera de Reus. | Guillem RS

 

Això també ha dificultat la identificació de la víctima i del presumpte assassí. Segons han explicat fonts de la investigació a TarragonaDigital, al pis hi estaven empadronades diverses persones que no eren la parella. Els dos noms escrits a mà a la bústia de vestíbul del bloc, Mauricio i Kellyn, van ajudar als Mossos a encarar la investigació. Les declaracions dels veïns a la policia, a més de confirmar que la parella feia poc que s'hi havien instal·lat i que no havien notat cap situació de tensió anterior, no van ajudar massa tampoc a esbrinar res d'aquest misteriós assassinat.

Reconstrucció complicada sense el testimoni del presumpte assassí

No poder prendre declaració al presumpte assassí tampoc ajudarà massa a aclarir què va passar. L'autòpsia permetrà esbrinar com va morir la noia, si va ser decapitada en vida o ja quan havia mort i quant temps feia que la dona estava morta quan l'home va saltar pel balcó. Una reconstrucció dels fets que serà molt més complicada, evidentment, sense la versió d'ell i sense la col·laboració d'uns veïns que els havien tractat molt poc.

Part de les proves i indicis que els Mossos s'han endut de l'escena del crim.
Part de les proves i indicis que els Mossos s'han endut de l'escena del crim. | Guillem RS

 

Amb tota la informació recollida al pis per part dels agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Tarragona, la unitat dels Mossos que s'ha fet càrrec de la investigació, i després de l'aixecament del cadàver que va fer el jutge Diego Àlvarez de Juan al voltant de les set de la tarda, ara comença la fase d'investigació que ha de permetre identificar realment a les dues víctimes mortals i intentar saber què va passar pel cap de l'home per matar la seva parella. També hauran d'esbrinar com és que, tal com insistia una veïna i alguns dels vianants que passaven a preguntar encuriosits pel desplegament policial, no havia invertit l'ordre i s'havia precipitat abans de matar la noia.

Agents dels Mossos davant del bloc on vivia la parella de Reus, al carrer d'Argentera.
Agents dels Mossos davant del bloc on vivia la parella de Reus, al carrer d'Argentera. | Guillem RS

 

Un crim masclista a pocs metres l'any 2013

L'any 2013 a pocs metres d'on aquest dimecres s'ha assassinat aquesta noia, al carrer Lepant, just a la cantonada del carrer d'Argentera, un home de 33 anys va matar a ganivetades la seva exparella en un pis. La Guàrdia Urbana va trobar el cos sense vida de la noia i al cap de poques hores van poder detenir-ne l'home acusat de l'assassinat masclista.

Línia d'atenció contra la violència masclista

El servei d'atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista és gratuït i confidencial i funciona cada dia de l'any, durant les 24 hores del dia.


Comentaris

envia el comentari