YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un antic escolta de Montserrat denuncia haver patit abusos d’un monjo

Miguel Hurtado, que aleshores era menor d’edat, acusa el monestir d’haver encobert els fets

El jove, que tenia 17 anys, declara que no va denunciar perquè Montserrat intentaria encobrir els fets | Cedida

Miguel Hurtado, exmembre del moviment escolta de l’abadia de Montserrat denuncia que fa 21 anys va patir tocaments per part del monjo líder i fundador d’aquest grup. El jove, que aleshores tenia 17 anys, assegura declaracions a ‘El Periódico’ i a ‘El País’ que el monestir ha encobert els fets.

Hurtado assegura que va denunciar el monestir, però que quan va veure que Montserrat intentaria encobrir els fets «no em vaig veure amb prou força per enfrontar-me a un símbol nacional i religiós com és l’abadia de Montserrat».

El monestir coneixia el cas

Des del monestir diuen conèixer el cas, però matissen que el monjo mai va reconèixer els fets, que es va fer una investigació interna i es va negar al monjo en qüestió el contacte amb els joves i també se’l va apartar de l’activitat pastoral. A més el monestir assegura que es van pagar al jove 8.600 euros perquè es tractes psicològicament.

Així ho ha declarat a ‘TV3’ el portaveu del monestir de Montserrat, Bernat Juliol, qui recorda que el monjo a qui s’acusa dels fets va morir el 2018 i sempre va donar una versió diferent. Tot i així, Juliol assegura que el Monestir va intentar ajudar en tot moment al jove, sense «amagar res ni fer res d’amagat».

El Monestir assegura haver-se posat a favor del jove i intentar-lo ajudar en tot el necessari | Cedida

 

El portaveu del monestir de Montserrat explica que la família de Miguel Ángel Hurtado va declarar que no volia fer cap mena de denúncia, però va demanar al monestir una ajuda econòmica per pagar l’assistència psicològica del menor i també van demanar una aportació a una entitat que ajuda nois que han patit abusos.

El monestir ha mantingut el contacte amb la família

En un comunicat, el monestir afegeix que al llarg dels anys hi ha hagut «diverses trucades telefòniques entre el monestir i la família per interessar-se per l’evolució d’Hurtado». A més, asseguren que el 2016 també es va informar del cas el Vaticà.

El monestir insisteix que «condemna rotundament els abusos comesos contra menors, i expressa el seu total suport a les víctimes i la seva ferma voluntat d’actuar amb total transparència».


Comentaris

envia el comentari