Escudero, membre de 'La Manada': «Vaig posar cara de pena i li vaig dir que no seguiríem de festa amb ella»

L'acusat assegura que la jove volia continuar amb ells

Jesús Escudero, el último en despedirse de la joven presuntamente violada
Jesús Escudero, l'últim en acomiadar-se de la jove presumptament violada | Cedida

Continuen apareixent declaracions dels membres de ‘La Manada’, el grup de joves acusats per una presumpta violació en grup a una noia madrilenya, el 7 de juliol de 2016, a l'inici dels Sanfermines. En aquesta ocasió, s'han publicat les paraules de Jesús Escudero Domínguez, l'últim que va abandonar el portal del carrer Paulino Caballero de Pamplona, on van tenir lloc els fets.

«Jo li vaig dir adéu i vaig girar el cap. Vaig posar cara de pena, com dient 'adéu, marxem. No seguirem amb tu de festa, ho sento'», va afirmar l'investigat, qui va assegurar que la jove, després d'haver mantingut relacions sexuals amb el grup d'amics, no només no semblava estar enfadada pels fets, sinó que «volia venir amb nosaltres».

Jesús Escudero, va ser un dels cinc membres del grup d'andalusos que va participar en la presumpta violació, i pel qual ara és jutjat. El grup s'ha mantingut ferm en el seu discurs que les relacions van ser consentides i que la jove no es va mostrar contraria als fets, tot i que posteriorment va decidir denunciar-los per violació.

Sense resposta per a Pamplona i Navarra

L'acusat va decidir mantenir la mateixa estratègia que els seus quatre companys, contestant únicament a les preguntes de la fiscal, Elena Sarasate, així com les dels dos advocats de l'acusació particular i les del seu advocat defensor, Agustín Martínez Becerra, qui representa també a dos dels seus companys.

No obstant això, de la mateixa manera que els altres investigats de ‘La Manada’, Jesús va optar per no contestar les preguntes dels organismes personats per al cas, protagonitzades per l'Ajuntament de Pamplona i el Govern de Navarra.

A més, l'interrogatori va haver de ser detingut durant uns 40 minuts, perquè a l'exterior del jutjat es va desenvolupar una manifestació feminista, què va fer impossible el correcte desenvolupament del procés a l'interior del Palau de Justícia de Navarra.

Un perruquer de Triana

Jesús Escudero va ser un dels identificats per la jove presumptament violada a Pamplona. El jove, perruquer de professió, es trobava de vacances laborals. Escudero treballava al negoci que tenia el seu oncle al carrer Pagés del Corro, una perruqueria situada al barri de Triana, a la capital d'Andalusia, Sevilla. Ara, espera la resolució del cas per conèixer el seu futur.

Jesús Escudero, con una gorra blanca, con sus amigos de 'La Manada'

Jesús Escudero, amb una gorra blanca, amb els seus amics de 'La Manada' | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari