Espanya, en alerta per possibles atacs terroristes d'ISIS amb camions suïcides

Un informe de l'Europol alerta també de la possibilitat que els terroristes puguin fabricar bombes i armes químiques

Imatge de l'atemptat de Niça del passat 14 de juliol | BBC
 

Les grans ciutats segueixen sent l'objectiu prioritari dels terroristes, que ja comptarien amb desenes d'individus radicalitzats per tot Europa. A més, Estat Islàmic ja ha demostrat que té la infraestructura necessària per fabricar explosius als països en els quals ha atemptat, i per Internet es poden trobar multitud de pàgines i fòrums amb informació sobre com fabricar explosius amb materials accessibles i comercialitzats en els supermercats. Omplint els camions amb explosius, el grup terrorista podria ampliar el radi d'acció i atemptar contra nuclis o objectius més protegits i segurs, la qual cosa provocaria un cop psicològic devastador als països del primer món, especialment en els quals ja estan en el punt de mira dels terroristes.

Tal com assenyala l'informe emès per Europol, les noves tàctiques de terror del grup podrien estar influenciades per l'activitat terrorista d'ETA al nostre país, que es va caracteritzar durant anys per la col·locació de cotxes bomba en diferents punts del país. La diferència dels nous atemptats que podria estar preparant Estat Islàmic és que en aquest cas els terroristes estarien disposats a morir per la causa, per la qual cosa no establirien cap pla de fugida, alguna cosa que converteix aquests atemptats en més perillosos encara.

Els nous terroristes serien joves d'entre 20 i 30 anys que s'han autoradicalitzat mitjançant les xarxes socials, pàgines webs i fòrums d'internet, i que comptarien amb les noves tecnologies per utilitzar-les en favor de provocar el màxim dany possible amb els seus atacs. A més, els serveis d'intel·ligència del continent han alertat de la possibilitat que el ISIS tingui a la seva mà la possibilitat de fabricar armes químiques. Bombes de clor, gas mostassa i àcids corrosius serien les principals armes que utilitzarien en els atemptats, ja que compten amb persones que van participar a l'antic programa d'armament de l'Iraq i amb la infraestructura necessària per a la seva fabricació.


Comentaris

envia el comentari