Espanya, en alerta per un atac gihadista imminent aquest Nadal

Els serveis d’informació espanyols han augmentat el nombre d’efectius de seguretat

Ha augmentat la presència policial| RTVE

Cossos dels serveis antiterroristes de França han alertat a diversos països de la Unió Europea, entre ells Espanya, d’un possible atac islamista a una capital europea. Segons ha explicat, l’objectiu dels islamistes de l’ISIS era dur a terme aquest atac durant les festes de Nadal amb l’objectiu de respondre a l’esforç militar d’Occident a Síria.

Tal com ha explicat Confidencial Digital, això respon a que «saben que estan perdent la guerra i busquen un cop d’efecte que aixequi l’ànim dels seus soldats». D’aquesta maner, la forma d’aconseguir un atac més efectiu és infligir el major dany possible a la població en una ciutat de tradició cristiana amb grans aglomeracions de persones durant les festes nadalenques.

Pel que respecta a Espanya, la reacció dels cossos de seguretat és augmentar el nombre d’efectius en llocs de major afluència de ciutadans i augmentar el nombre de detencions de radicals vinculats amb l’Estat Islàmic. En aquesta línia, en les últimes setmanes han tingut lloc a Espanya tres grans operacions: la detenció de quatre gihadistes vinculats amb els atemptats de París; la d’un radical a Irún que pretenia atemptar contra un camió com a Niza; i la realitzada ahir contra l’ex membre del GAL Daniel Fernández Aceña, que també s’havia vinculat a l’islamisme radical.


Comentaris

envia el comentari