Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Una espectacular allau «engoleix» un esquiador que circulava per la pista de Baqueira Beret

Ni ella ni cap altra persona van resultar ferides, ja que la neu no va arribar a tocar pista, només el pols de neu generat

 

Les fortes nevades que s'han generat aquestes setmanes han provocat que a moltes zones muntanyoses de Catalunya es vegin estampes completament blanques i úniques, però la gran quantitat de neu també ha provocat molt de perill a les pistes d'esquí, concretament una gran allau. Això és juntament el que va passar aquest dijous 15 de febrer a l'estació de Baqueira Beret.

 

A conseqüència d'aquesta allau, està fent viral un vídeo de l'impactant moment en què la neu s'emporta un esquiador que circulava justament al seu costat quan l'allau va arribar a la pista, concretament a la zona d'Els Argulls. Tal com es poden veure a les imatges, la pols de neu va «embolicar» completament a la dona durant uns minuts, segons detalla el mitjà 'Segre.com'.

 

No hi va haver cap ferit

Ni ella ni cap altre esquiador va resultar ferit, i l'allau no va aconseguir entrar completament a la zona de pistes, només la pols de neu. «No es va activar cap protocol d'emergència perquè la neu no va arribar a pistes. Tampoc no es va tancar cap zona», ha explicat el director comercial de Baqueira, Xavi Ubeira.

 

Cal destacar que aquell mateix matí de dijous, el complex havia realitzat unes 100 detonacions controlades per provocar allaus i augmentar, així, la seguretat de les pistes d'esquí. Aquesta allau que va «engolir» a l'esquiador es va produir de manera natural i afortunadament, va acabar en una zona rocosa abans d'arribar a pista, concretament a la part més al nord de l'estació.

Comentaris