Incendi a l'Anoia

Espectacular incendi a Catalunya: 29 dotacions de Bombers hi treballen ara mateix

Protecció Civil ha activat l'alerta per risc químic

Brutal incendi en una fàbrica a Òdena, situada a la comarca de l'Anoia. Gairebé 30 dotacions dels Bombers de la Generalitat s'han desplaçat fins al lloc dels fets per tal d'apagar les flames. L'incendi s'ha produït a primera hora d'aquest matí i encara es desconeixen les causes de com s'hauria pogut originar.

Els Bombers treballen en un incendi en una indústria dedicada a fabricar de bases per fer sabó a Òdena, a l'Anoia. L'avís s’ha produït a les 06:48 hores i s'han desplaçat fins al lloc dels fets un total de 29 dotacions del cos. Segons han explicat a l'ACN fonts dels Bombers, no hi ha ferits, tot i que el sostre de la nau ha col·lapsat.

A hores d'ara les tasques se centren a evitar que el foc s'estengui a empreses properes. Les flames han obligat a tallar la circulació a la BV-1106 en tots dos sentits de la marxa, entre els quilòmetres 0 i 4. Així ho ha informat el mateix cos a través de les seves xarxes socials.

Activada l'alerta per risc químic

Protecció Civil ha activat Pla especial d'emergències exteriors del sector químic (Plaseqcat) per l'incendi de la indústria dedicada a fabricar bases per fer sabó d'Òdena. Un total de 29 dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen a la zona. El 112 ha rebut una cinquantena de trucades relacionades amb aquest episodi.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Incendi a la Segarra

Aquest diumenge, un total de 10 dotacions dels Bombers van treballar en l'extinció d'un incendi en una nau industrial dedicada a les arts gràfiques a Cervera, a la Segarra. En concret, els treballs es van centrar a refredar el sostre de la instal·lació per evitar que cremés l'aïllant i que la coberta s'ensorrés.

Incendi a Cervera, la Segarra
El succés va tenir lloc aquest diumenge passat. | Twitter/@bomberscat

El cos de Bombers va rebre l'avís de l'incendi cap a les dues del migdia. Afortunadament, segons fonts del mateix cos, les flames no van afectar cap més edifici. Malgrat això, es va activar el Grup d'Estructures Col·lapsades (GREC) per si, finalment, hi hagués esfondrament. Així ho van anunciar a través del seu compte de Twitter. 

«A Cervera, 10 dotacions #Bomberscat segueixen refredant el sostre, perquè l'aïllant no cremi i la coberta no s'ensorri, d'una nau afectada per un incendi (avís 13.50 h) Activem el Grup d'Estructures Col·lapsades #GREC per si hi hagués esfondrament. No hi ha més edificis afectats».