YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Espectaculars imatges d'una balena i la seva cria a la costa del Garraf

La parella va ser captada per l'Associació Edmaktub

 

L'Associació Edmaktub, que es dedica a l'estudi de les balenes, va captar el passat 24 d'abril un rorqual comú amb la seva cria a la costa del Garraf. El vídeo, que publica 'El Periódico' i gravat pel president de l'associació, Eduard Degollada, capta les espectaculars imatges d'aquests dos exemplars que es trobaven a nou milles nàutiques de la costa.

Les investigacions han demostrat que les costes del Garraf, tot i que semblin un lloc on hagi de ser difícil veure balenes, té condicions que ho permeten: el mar forma coves submarines, com la del Foix, que són a la pràctica autopistes d'aigua freda i de nutrients. Els rorquals entren a través de l'Estret de Gibraltar durant el mes de febrer, ja que es troben sempre en peregrinació, arriben al nord de Còrsega i tornen cap a l'Atlàntic. 

En aquest últim any, l'Associació Edmaktub ha aconseguit observar a 80 exemplars de balena. Compten amb una xarxa de pescadors que els avisen quan albiren un d'aquests animals. Aquests mateixos pescadors han avisat a l'associació de la localització del cos sense vida d'una balena a Tossa de Mar, ja en procés de descomposició. Edmaktub ha realitzat diversos vídeos captats amb dron, com aquest realitzat l'any passat on també es podien veure una balena adulta amb la seva cria al Garraf:


Comentaris

envia el comentari