Estabilitzat l’incendi forestal al Segrià que ha cremat almenys 15 hectàrees

La C-12 continua tallada | El foc s’hauria originat a partir d’un pneumàtic de camió
Estabilitzat l'incendi forestal a Maials que ha cremat unes 40 hectàrees de terreny
Estabilitzat l'incendi forestal a Maials que ha cremat unes 40 hectàrees de terreny | CatalunyaDiari.cat

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l'incendi iniciat aquest dissabte a Maials (Segrià), que ha cremat unes 40 hectàrees de vegetació forestal, segons els Agents Rurals. Tanmateix, un total de 36 dotacions dels Bombers, de les 45 que han treballat aquesta tarda, han continuat fent tasques d'extinció durant la nit per tal de controlar el foc i aquest matí una vintena de dotacions terrestres ha fet el relleu dels bombers. La carretera C-12 continua tallada entre Flix i Maials i els vehicles es desvien per la C-233.

 

Un pneumàtic d’un camió, possible causa de l’incendi

Els Agents Rurals han informat que treballen amb la hipòtesi que l'incendi, que ha començat al voltant de les sis de la tarda, s'hauria originat a partir d'un pneumàtic de camió.  Segons ha explicat el cap d'Agents Rurals de Lleida, Llorenç Ricou, una persona que ha trucat al 112 ha assegurat haver vist com començava el foc en un pneumàtic que un camió podria haver perdut i que després han localitzat els Agents Rurals.

 

Maials
Els Bombers encara treballen a la zona per assegurar l'extinció de l'incendi de vegetació forestal al Segrià | Twitter (@bomberscat)

 

Incendi a la zona del Mas de Noguers

Els Bombers de la Generalitat van rebre l'alerta del foc al voltant de les sis de la tarda d’aquest dissabte 22 de juny i fins a la zona s'han desplaçat unes 45 dotacions, 34 terrestres i onze d'aèries, per treballar en l'extinció. A més, els Mossos d'Esquadra han activat almenys cinc patrulles. El telèfon d’Emergències 112 ha rebut 92 trucades per alertar de l'incendi, segons ha informat Protecció Civil.

 

L'incendi està situat a la zona del Mas de Noguers i ha anat avançant en direcció nord cap a la Senyoria, on ha quedat el flanc dret que s'ha pogut aturar. Amb tot, amb la marinada, el vent ha conduït les flames i s'ha obert el flanc esquerre llançant focus secundaris que han afectat la C-12. Aquesta ha quedat tallada entre els quilòmetres 96 i 101,5 en tots dos sentits.

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari