Una estació espacial xinesa podria caure a Catalunya

La previsió indica que caurà a la Terra entre el 30 de març i el 6 d'abril

El Tiangong 1 podria precipitar-se en latituds similars a les del nord de l'Estat espanyol.
El Tiangong 1 podria precipitar-se en latituds similars a les del nord de l'Estat espanyol. | delCamp.cat

L'estació espacial xinesa Tiangong 1 caurà a la Terra entre el 30 de març i el 6 d'abril, en una zona que es correspon en altitud amb Catalunya, entre d'altres racons de l'Estat espanyol, com ara Galícia, el nord de Castella, Cantàbria, Astúries, el País Basc, Navarra i l'Aragó.

Segons la predicció actualitzada aquest 15 de març a l'oficina de deixalles espacials de l'ESA a Darmstadt, a Alemanya, l'element es podria precipitar en diversos punts de Catalunya. Tant és així, de fet, que el mapa que indica la zona on podria caure l'artefacte en qüestió engloba tota la geografia catalana

L'estudi, però, no concreta punts amb exactitud, sinó que dibuixa quin podria ser el circuit a traçar per l'element i, en aquest context, Catalunya és un dels punts del mediterrani amb una probabilitat més alta d'afectació. 

Les línies grogues indiquen que l'element podria caure a Catalunya
Les línies grogues indiquen que l'element podria caure a Catalunya | Aerospace

 

Impossible una ubicació precisa

En cap moment serà possible una predicció precisa de temps i ubicació per part de l'ESA, segons han informat els experts, de manera que no es podrà saber, exactament, on es precipitarà Tiangong1. Tanmateix, aquest pronòstic s'actualitzarà en diverses ocasions en els propers dies.

A mitjans de gener, l'Agència Espacial Xinesa (CNSA) va assegurar que mantenia el control de l'estació espacial i que la seva caiguda a la Terra seria controlada i sense amenaçar el medi ambient ni a la població. Es cremarà en entrar a l'atmosfera i els fragments restants cauran en una àrea designada de la mar, «sense posar en perill la superfície», va dir un enginyer de la CNSA.

Cauran fragments

No obstant això, 'The Aerospace Corporation' va pronosticar que la desintegració de Tiangong 1 en entrar en contacte amb l'atmosfera probablement deixarà fragments que arribaran a la superfície terrestre, i molt possiblement sobre la mar Mediterrània.

Tiangong 1, la primera estació espacial xinesa, va ser llançada l'any 2011 i ja ha culminat el seu cicle de servei. Té un pes de 8,5 tones.


Comentaris

envia el comentari