ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Un veí de Lleida estafa més de 30.000 euros a la seva tieta

La Fiscalia demana dos anys i mig de presó per un delicte d’apropiació indeguda

Audiència de Lleida
Audiència de Lleida | CatalunyaDiari.cat

Un home serà jutjat aquest dijous 11 d'octubre a l'Audiència de Lleida acusat d'estafar 32.549 euros a la seva tieta. Els fets van passar l'any 2014, quan l'acusat va convèncer la seva familiar, que vivia a Sevilla, perquè anés a viure amb ell a Lleida. Segons la fiscalia, hauria aprofitat la confiança de la dona per apropiar-se d'uns diners que no eren seus.

El gener d'aquell any, l'home va aconseguir que la seva tieta l'inclogués com a titular als seus comptes bancaris, en un dels quals tenia 24.000 euros i s'ingressava mensualment la seva pensió de 680 euros. Un compte on, segons el ministeri fiscal, l'acusat mai va arribar a ingressar diners.

Va vendre el pis de la seva tieta i es va quedar amb els diners

El febrer de 2014, la dona li va atorgar poders al seu nebot perquè pogués fer qualsevol acció en nom seu. Així, el 2 d'octubre de 2014 l'acusat va poder vendre el pis que la seva tieta tenia a Sevilla per 75.000 euros i del qual n'era l'única propietària. D'aquesta quantitat, 5.000 euros els va pagar a l'agència immobiliària, 5.000 se'ls va quedar ell i els 65.000 restants els va ingressar a un dels comptes que compartia amb la dona.

Quan la filla de la dona va assabentar-se del que havia passat, va anar a buscar la seva mare a Lleida i la va tornar a portar a Sevilla. Un cop allà van revocar els poders a l'acusat el 13 d'abril de 2015. Aquell mateix dia, segons el relat de la Fiscalia, l'home va fer dues extraccions del compte bancari on havia ingressat els 65.000 euros de la venda del pis. La primera, de 35.679,94 euros, la va ingressar en un altre dels comptes de la dona, mentre la segona, de 32.549, la va ingressar en un compte en el qual ell i la seva dona figuraven com a titulars.

Així doncs, el ministeri públic el considera culpable d'un delicte d'apropiació indeguda, ja que, tot i no quedar provat que la víctima fos enganyada, s'hauria aprofitat de la seva confiança per quedar-se amb els diners. Per això, demanen una pena de dos anys i mig de presó i que els diners siguin retornats a la dona.


Comentaris

envia el comentari