YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Intenten estafar persones grans al Bages fent-se passar per falsos advocats

L'engany es duia a terme a través de trucades telefòniques | La policia demana més precaució, i sospitar quan persones desconegudes ens demanen diners

Els Mossos d'Esquadra han fet una crida a la precaució i demanen que es comprovi primer l'estat del familiar | Cedida

Els Mossos d'Esquadra han tingut coneixement aquesta setmana que s'han produït dos intents i un cas estafa al Bages per part de falsos advocats. Aquests individus han escollit a la gent gran com a víctimes principals de la seva estafa. Segons han informat els Mossos, l'engany consistia a fer trucades a persones d'edat avançada.

En aquesta trucada els falsos advocats els alertaven de què s'havia produït una detenció fictícia a un familiar directe. Suposadament aquest familiar es trobava retingut a la comissaria per haver comès un delicte greu. La policia ha explicat que els estafadors aprofitaven l'estat de xoc de la persona per demanar una quantitat de diners a les possibles víctimes de l'engany. Els falsos advocats al·legaven a les persones estafades que si els hi pagaven la quantitat de diners que demanaven, els seus familiars quedarien en llibertat.

Davant d'aquests fets, els mossos fan una crida a la precaució i recomanen que, si es reben trucades d'aquest tipus, no es pagui directament als estafadors. Indiquen que primer s'intenti contactar i parlar amb el familiar en qüestió per comprovar la validesa de la trucada. Tot seguit demanen que en cas de sospites o si es confirma que es tracta d'una estafa se'ls avisi, tan aviat com es pugui, i es denunciï.

La policia demana desconfiar quan persones desconegudes ens demanen diners
La policia demana desconfiar quan persones desconegudes ens demanen diners | CME

Una persona estafada

En la denúncia de la persona estafada s'explica que dimarts va rebre una trucada de telèfon on se l'informava que la seva filla havia estat detinguda i si pagava els diners que li demanaven quedaria en llibertat. En cas que no ho fes, la seva filla entraria a presó. La víctima, a causa de l'estat de xoc i davant de la incertesa de saber quina era la vertadera situació de la seva filla, va accedir a fer el pagament. Tot seguit, un dels estafadors va anar a casa seva per recollir els diners.

Instants després, la víctima va rebre una trucada on se l'informa que tot havia anat bé i que la seva filla havia quedat en llibertat. Però quan va aconseguir parlar amb la seva filla, es va adonar que ningú l'havia retingut i havia estat víctima d'una estafa.


Comentaris

envia el comentari