Estafa 5.800 euros manipulant telèfons per simular que els clients trucaven a números eròtics a Tarragona

Els Mossos el van enxampar 'in fraganti' disfressat fent noves manipualacions | El detingut connectava la línia dels estafats als seus números de pagament

Imatge d'un armariet amb diverses línies manipulades
El detingut va manipular les connexions del punt de repartiment ubicades en un armariet metàl·lic a peu de carrer | mossos

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 38 anys, de nacionalitat colombiana i veí de Tarragona, com a presumpte autor d'un delicte d'estafa. La detenció es va dur a terme el passat dimecres, 29 de gener. 

La investigació es va iniciar després que una operadora de telefonia denunciés, el passat 24 de gener, que havia detectat la manipulació d'alguna de les seves línies, amb l'objectiu d'establir connexions automàtiques a números de prefix 803, qualificats com a serveis de pagament de línies eròtiques per a adults. Aquestes manipulacions afectaven tant a l'empresa de telefonia com a diversos dels seus usuaris d'una mateixa zona, compresa entre el polígon industrial Riu Clar, els Barris de Ponent i la Canonja. A més, totes les manipulacions es feien cada dia en una mateixa franja horària, entre les deu del matí i la una del migdia.

L'operadora va detectar la primera incidència en algunes de les seves línies telefòniques el passat 28 de novembre, quan algú va manipular les connexions del punt de repartiment d'una zona concreta, ubicades en un armariet metàl·lic a peu de carrer. Des d'aquell dia i fins al 19 de gener d'enguany, l'empresa va registrar un total de 266 trucades a dos telèfons de pagament amb prefix 803. Més de la meitat d'aquestes trucades tenien una durada de 30 minuts cadascuna.

Aquest fet va generar pèrdues per un valor de gairebé 5.800 euros, diners que en un principi es van cobrar als clients de les línies, afectats de l'estafa. A més, els titulars de la línia no calia que fessin cap trucada, ja que la manipulació il·legal que es feia des dels punts de repartiment permetia que la trucada al número de pagament es fes de manera automàtica.

L'enxampen 'in fraganti' fent noves manipulacions

Aquest dimecres, els investigadors van sorprendre 'in fraganti' un home que estava manipulant, de nou, un dels armaris ubicat entre els carrers Ferro i Granit, al polígon industrial Riu Clar. L'individu anava vestit amb un uniforme per passar desapercebut i simular que treballava com a tècnic de telecomunicacions. Les incongruències i contradiccions de les seves explicacions i el fet de confessar que no era cap operari autoritzat per manipular aquella instal·lació, va comportar la seva immediata detenció.

Al sospitós se li van intervenir fins a cinc telèfons mòbils, dos dels quals estaven connectats en aquell moment a les línies de dos dels abonats de l’operadora denunciant, concretament dues empreses ubicades en aquest polígon industrial.

Els investigadors van poder determinar que darrere dels dos números amb prefix 803, hi havia com a beneficiària una persona la qual per cada trucada rebuda obtenia una retribució de 0,62 euros per minut, amb impostos no inclosos. El detingut va passar aquest divendres a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona, qui en va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.


Comentaris

envia el comentari