Estafen 1.000 euros a un avi amb el mètode del retrovisor a l’Alt Empordà

El lladre li va recriminar haver-li trencat el retrovisor i li va demanar que pagués en efectiu per estalviar-se els tràmits de l’asseguradora

Un avi va ser estafat amb el mètode del retrovisor a l'Empordà
Un avi va ser estafat amb el mètode del retrovisor a l'Empordà | Cedida

 

 

Aquest passat dissabte 13 d’octubre, uns lladres van robar 1.000 euros a un avi de 98 anys amb el conegut mètode «l’estafa del retrovisor». El presumpte accident va tenir lloc a la rotonda d’entrada a Vilabertran, municipi de l’Alt Empordà, quan un vehicle va topar amb el de la víctima.

L’avi, com que va sentir un cop, es va apartar i va optar per aturar el seu vehicle al lateral de la via, per veure què havia passat. L’altre vehicle va fer el mateix i d’ell en van baixar dues persones, un home acompanyat d’una dona que va començar a recriminar l’avi haver-li trencat el retrovisor. A continuació, l’estafador va fer veure que trucava a l’asseguradora i, després de parlar una estona, li va explicar a la víctima que el més ràpid seria que pagués en efectiu i d’aquesta manera s’estalviarien tràmits.

Els lladres van acompanyar l'avi al caixer

Tot i això, l’avi de 98 anys no portava diners a sobre i els lladres li van dir que l’acompanyaven a un caixer perquè retirés l’import necessari per arreglar el retrovisor. Per tant, el senyor va treure 1.000 euros i els hi va donar, no obstant això, la parella d’estafadors va agafar els diners i van marxar.

Un cop l’avi va arribar a casa del seu fill i li va explicar la situació, van decidir trucar a l’entitat bancària per alertar el que havia passat i els van comunicar que havien detectat nous intents de treure diners en diferents caixers automàtics. El més probable és que els lladres haguessin aprofitat l’ocasió per memoritzar el pin del compte corrent i així poder fer noves operacions més tard. Amb tot això, l’avi i el seu fill van presentar una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra.

Com detectar l’estafa del retrovisor

Els Mossos d’Esquadra sovint alerten a les seves xarxes sobre l’estafa del retrovisor i a la seva pàgina web es poden trobar una sèrie de consells a seguir si algun cop ens trobem en aquesta situació o creiem que ens volen enganyar. Normalment els lladres provoquen la topada i un dels seus retrovisors acaba trencat, d’aquesta manera enganyen la víctima i li exigeixen una quantitat de diners en efectiu argumentant que tenen pressa.

En aquestes situacions cal estar sempre alerta i mai accedir a fer pagaments en efectiu, en qualsevol cas s’han de realitzar els tràmits necessaris perquè l’asseguradora s’encarregui dels danys causats en un accident i, en cas que l’altre insisteixi, és aconsellable trucar directament a emergències 112 i alertar la policia.


Comentaris

envia el comentari