YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Una estafada pel Cas Nadia: «Han jugat amb els sentiments de la gent»

Una psicopedagoga assegura en el judici que s’ha perjudicat la credibilitat de les iniciatives solidàries

Els pares de Nadia amb la seva filla
Els pares de Nadia amb la seva filla | Arxiu

Després de les declaracions dels pares de la Nadia el primer dia i les dels metges de la petita en el segon, diverses psicopedagogues han declarat davant el jutge en la tercera sessió que ha tingut lloc a l'Audiència de Lleida. Moltes d'elles han coincidit en apuntar al fet que el Cas Nadia ha perjudicat la credibilitat de les iniciatives solidàries.

«Qui es creurà ara que jo pugui demanar ajuda per a una altra criatura?», es va preguntar una pedagoga que a través del seu centre havia ajudat per la recollida de donatius que feien els pares de la Nadia per les seves suposades operacions. «Han jugat amb tot: amb el temps, amb els sentiments i amb la bona voluntat de la gent», va remarcar.

L'estafa no ha afectat només a la gent adulta, sinó que, com va explicar aquesta pedagoga, els nens també han vist com es traïa la seva confiança: «Hi va haver nens que celebraven la comunió que van posar 100 euros per a la Nadia. No hi ha paraules per descriure com se sentia la nena que hi va col·laborar».

També declara el tiet de la Nadia

Durant la tercera sessió d'aquest dijous també ha declarat Joan Garau, germà de Marga Garau, qui ha defensat la innocència de la mare de la petita. «Ella seria incapaç d'enganyar ningú, i més en un tema tan seriós com aquest», ha assegurat, explicant que tenia una confiança cega en el seu marit i que realment era ell l'encarregat de fer «totes les gestions».

A més a més, Joan Garau ha dit que en cap moment la família va pensar que poguessin estar fent alguna cosa malament. «Ell era molt hermètic sobre els tractaments a la nena», ha reconegut, tot i que ha assegurat que tant Fernando Blanco com Marga Garau «es desvivien per la nena».

Mantenen la petició de presó

Després de les declaracions dels tres dies, la Fiscalia ha decidit mantenir la petició de sis anys de presó per a tots dos acusats per estafar 794.000 euros d'uns donatius que havien de ser per operar la nena i dels quals només 2.700 es van realitzar per això. El matrimoni va arribar a ingressar 1,1 milions d'euros, però en el moment en què se'ls van intervenir els comptes només quedaven 300.000 euros.


Comentaris

envia el comentari